Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Levin pujottelurata teki tepposet suomalaislaskijoille – "Takapainosta ei päässyt enää kääntymään"

Alppihiihdon naisten maailmancup-kauden toinen pujottelukilpailu Levillä ei jättänyt paljoakaan kerrottavaa jälkipolville, jos kilpailun suomalaisnäkökulmaa on ajatteleminen. Koko Suomen kisanelikko keskeytti avauslaskunsa radalla, joka oli huomattavasti lauantain avauskierrosta haastavampi.

Riikka Honkanen ja Charlotte Henriksson horjahtivat ulos reitiltä heti radan yläosassa, ja Erika Pykäläinen joutui tekemään tarkempaa tuttavuutta rinteeseen sisäsuksivirheen jälkeen. Lauantain parhaana suomalaisena 37:nneksi yltänyt Riia Pallari pääsi lähelle maalia mutta joutui jättämään leikin lopulta kesken.

– Radan yläosassa oli heti tiukka kuvio, ja siitä ulostulo oli vääntävää käännöstä. Alkujyrkkä tuli ihan ok, mutta sitten käännökset jäivät vähän myöhään eikä takapainosta päässyt enää kääntymään, 19-vuotias Pallari sanoi.

Pallarin kausi jatkuu FIS-kilpailuilla samassa Levin länsirinteessä.

– Tämä kisa vähän harmittaa, mutta viikonlopusta jää muuten tosi hyvä fiilis. Pääsin näyttämään osaamistani ja laskin omalla tasollani.

Nuoren suomalaisjoukkueen kokeneemmat laskijat Honkanen ja Pykäläinen jatkavat kauttaan marraskuun lopulla Itävallassa laskettavilla Eurooppa-cupin kisoilla.

Shiffrin on Vonnin kannoilla

Yhdysvaltalaistähti Mikaela Shiffrin piti kärkipaikastaan kiinni kilpailun toisella kierroksella ja nappasi Levin viikonlopusta tuplavoiton. Ykkössija oli Shiffrinille cupissa jo uran 76:s, joten 27-vuotias laskija on enää kuuden voiton päässä Lindsey Vonnin voittoennätyksestä. Levillä Shiffrin on juhlinut voittoa nyt kuudesti.

Sveitsin Wendy Holdener nousi toiselle sijalle jääden Shiffrinistä 0,28 sekuntia. Viime kauden pujotteluja mielin määrin hallinnut Slovakian Petra Vlhova oli kolmas.

Naisten maailmancup jatkuu tulevana viikonloppuna Yhdysvaltain Killingtonissa suurpujottelulla ja pujottelulla