Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Maalipallossa haetaan paluuta EM-kisojen A-sarjaan – vahva hyvinkääläis-riihimäkeläinen panos naisten joukkueessa

Suomen miesten ja naisten maajoukkueet ovat mukana näkövammaisten maalipallon B-sarjan EM-kilpailuissa, jotka pelataan 15.–19. marraskuuta Portugalin Matosinhosissa.

Molempien Suomen joukkueiden kohtalona oli pudota B-sarjaan viime vuoden Turkin EM-kilpailuista. Sekä miehet että naiset hakevat pikaista paluuta takaisin A-tasolle vuodeksi 2023. Molempien sarjojen kolme parasta nousevat A-sarjaan.

Suomen naiset ovat seilanneet A- ja B-sarjan väliä kolmen kierroksen ajan vuodesta 2017 alkaen. Miehille kyseessä on ensimmäinen vierailu B-sarjaan sitten vuoden 2010.

Suomen naiset pelaavat noususta Unkaria, Italiaa, Portugalia, Espanjaa, Kreikkaa ja Ukrainaa vastaan. Joukkueessa on mukana riihimäkeläinen Miina Grönroos ja valmennuksessa sekä taustajoukoissa hyvinkääläiskolmikko Arttu Mäkinen, Päivi Tolppanen ja Pia Palosvirta.

Miesten sarjassa joukkueita on kaikkiaan kymmenen ja ne on jaettu kahteen viiden joukkueen alkulohkoon. Suomi kohtaa alkulohkossa Puolan, Portugalin, Tanskan ja Bulgarian.

Miesten maajoukkueen päävalmentaja Jarkko Pokkinen povaa tasaväkistä turnausta ja uskoo A-sarjanousun olevan jopa seitsemän joukkueen kauppa. Lokakuisessa Madridin turnauksessa Israel oli suvereeni ja on yksi B-sarjan EM-turnauksen ennakkosuosikeista.

Alkulohkojen neljä parasta etenevät puolivälieriin. Paikka A-sarjaan aukeaa sekä finalisteille että pronssiottelun voittajalle. Koska Venäjä on A-sarjajoukkue, saattaa sen paikka vapautua vielä B-sarjan EM-kisojen nelosellekin, ellei maailmantilanteessa tapahdu muutosta parempaan.