Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäkelä ja Markkanen uinnin PM-kisoihin – taso saattaa nousta Norjan kisoissa korkealle

Uinnin ja uimahyppyjen Pohjoismaiden mestaruuskisat käydään Norjan Bergenissä 10.-12.12. Suomesta kisoihin lähtee 35 uimaria, kahdeksan parauimaria ja 16 uimahyppääjää.

Riihimäkeläinen Simmistä edustava Niko Mäkelä on valittu PM-kisoihin miesten maajoukkueessa ja Hyvinkään Uimseuran Jessika Markkanen parauintijoukkueessa.

Niko Mäkelälle SM-hopeaa perhosesta, Joonas Maaraselle nuorten matkalta – HyUSin parauimarit myös mitaleille

Tavoitteena Suomella on päästä kolmen parhaan maan joukkoon.

– Aikuisissa taso saattaa nousta korkealle, koska tänä vuonna ei ole lyhyen radan EM-kisoja. Ne ovat usein syynä uimarien poisjääntiin. Tänä vuonna haasteen tuo SM-kisojen läheisyys, Vaasassa startataan lyhyen radan SM-kisat jo paluuviikon torstaina. Uskon kuitenkin, että PM-kisoihin osallistuvat uimarit pystyvät tekemään hyvää tulosta molemmissa kisoissa ja meillä on hyvät joukkueet taistelemaan muita pohjoismaita vastaan, sanoo joukkueenjohtaja Marjoona Teljo.

Uransa kolmansiin MM-kisoihin valmistautuva parauimari Jessika Markkanen yllättää kommentillaan: "En mä oikeastaan pidä uimisesta"