Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Pontevan II-divarimiehet kotivoittoon huippuvireen löytäneen konkarin johdolla – "Turusen maagiselle illalle on vaikea löytää vertauskuvaa"

Hyvinkään Pontevan II-divarimiehistö nappasi maukkaan ja erittäin tärkeän voiton Aalto-yliopiston koripalloylpeydestä, Aalto-basketista lukemin 86–70. Ponteva oli liikkeellä vain kuudella pelaajalla Aalto-basketin nautiskellessa Hyvinkään arki-illasta peräti kymmenen nuoren ja urheilullisen pelaajan voimin.

Mukana olivat myös ex-pontevalaiset Akseli Rikka ja Juhani Jokio.

Vastoin odotuksia ottelu alkoi heti Pontevan komennossa ja näyttikin, että kentällä pelasivat isät poikia vastaan. Etenkin kentän ikäpresidentti Timo Turunen oli alusta asti liekeissä heiluttaen korisukkaa 14 pisteen edestä jo ensimmäisellä neljänneksellä.

Toisella neljänneksellä Aalto-basket pääsi jo paremmin otteluun mukaan, mutta puoliajalle mentiin silti hienoisessa Pontevan johdossa lukemin 38–33.

Ottelun alussa liekehtinyt Turunen alkoi todella lämmetä vasta toisella puoliajalla, jolloin kaikki heitot mistä tahansa asennosta tai vastustajan virheistä huolimatta upposivat. 43-vuotias ”alfa-possu” takoi lopulta taululle käsittämättömät 42 pistettä.

Vastustajan 70 pistettä kertoo myös koko joukkueen puolustuksen onnistuneen. Hyökkäyspäässä eniten tulitukea Turuselle antoivat Ilkka Blomqvist (22p) ja Panu Pirttinen (11).

Pontevalla oli tällä kertaa myös penkin päässä vahvistus, sillä Henri Winter oli saapunut paikalle avustamaan joukkuetta pelitaktiikassa ja peluutuksessa.

– Laitoin pojat puolustamaan ja käskin Turusen heittämään. Turusen maagiselle illalle on vaikea löytää vertauskuvaa Pontevan II-divaripeleistä, mutta laajemmassa perspektiivissä Lauri Markkasen esitys Kroatiaa vastaan EM-kisojen neljännesvälierässä pääsee lähelle, Winter kommentoi.