Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jakob Eklund nopein suomalaisista purjelautailijoiden MM-kisoissa, Hyvinkään Surffaajien Aleksandra Blinnikka 55:s – "Protestikäsittely ei ollut oikeudenmukainen"

Suomen Jakob Eklund otti lähtövoiton regatan ensimmäisestä lähdöstä ja jatkoi vahvan avauspäivän jälkeen kultafinaaleissa, kun purjelautailijoiden iQFoilien MM-kisat päättyivät lauantaina Ranskan Brestissä. Eklund oli parhaimpana suomalaisena kokonaistuloksissa lopulta 45:s, maittain laskettuna sijoitus oli 17:s.

– Viikon kohokohta oli ensimmäisen päivä ja lähtövoitto. Lähtöjen voittaminen on aina kivaa. Hieman jäi harmittamaan torstain hylkäys, sillä protestikäsittely ei ollut oikeudenmukainen. Vaikka fokus menikin hieman, sain kerättyä itseni viimeiseen kisaan ja nousin pari sijoitusta. Ilman hylkäystä olisi toki tullut muutama sija lisää, Eklund kommentoi tiedotteessa.

Hyvinkään Surffaajia seuratasolla edustava Aleksandra Blinnikka jäi niukasti hopeafinaaleihin, joissa hän purjehti kahteen lähtövoittoon. Blinnikka oli kokonaistuloksissa 55:s ja Tuuli Petäjä-Sirén 67:s.

Maailmanmestaruutta juhlivat Italian Marta Maggetti ja Saksan Sebastian Koerdel.

Seuraavissa maailmanmestaruuskilpailuissa taistellaan maapaikoista Pariisin olympialaisiin 2024. Kaikkien olympialuokkien yhdistetyt kisat järjestetään elokuussa 2023. 19 maata, sekä järjestäjämaa Ranska, saa kisapaikan olympialaisiin.

Lähde: Sailing Team Finlandin tiedote