Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kobrat kaatoi Korisliigassa toisenkin kevään finalistin

Lapuan Kobrat on saalistanut miesten Korisliigan alkuun kovia voittoja, kun se on kaatanut molemmat viime kevään finalistit.

Kobrat voitti avauspelissään mestarin Kauhajoella ja perjantaina se päihitti kotipelissään hopeajoukkue Salon Vilppaan 93–88.

Kobrat karkasi toisella neljänneksellä jo 13 pisteen johtoon. Kotijohto kesti neljännelle jaksolle, jossa Vilpas nousi 12–0-kirillä kuuden pisteen johtoon. Kobrat ei lamaantunut, vaan palasi edelle ja voittoon.

– Teimme puolustuksessa hyvää työtä ja otimme siinä aika monta mustelmaa. Vilpas teki silti 88 pistettä, mutta en ole siitä surullinen. Hyökkäyspäässä pallo liikkui ja se tuotti meille hyviä heittopaikkoja, kertasi Kobrien valmentaja Ville Turja.

Danny Pippen teki Kobrille 25 pistettä ja Isaiah Crawley Vilppaalle 21.

Pyrinnölle ensimmäinen voitto

Tampereen Pyrintö otti viimeisenä liigajoukkueena kauden avausvoittonsa, kun se kaatoi kotonaan Helsinki Seagullsin 85–76.

Seagulls nousi toisella neljänneksellä kymmenen pisteen johtoon, mutta Pyrintö kipusi puolivälin tauolle kaksi pistettä edellä. Pyrintö hallitsi toista puoliskoa, mutta Seagulls venyi päätösjakson puolivälissä kolmen pisteen päähän.

Daytone Jennings rakensi kotivoittoa 25 pisteellä. Jeffrey Carroll oli 19 pisteellä Seagullsin tehokkain.

Korihait kiusasi KTP:tä

Uudenkaupungin Korihait antoi kotipelissään kovan vastuksen KTP-Basketille, mutta pisteet lähtivät Kotkaan 105–99-lukemin.

KTP johti lähes läpi pelin, parhaimmillaan 18 pisteellä, mutta Korihait käväisi jokaisella jaksolla parin korin päässä, ja kolmannella jaksolla tasalukemissakin.

Jordan Giles teki voittajille 22 pistettä ja Quin Cooper Korihaille 21.