Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katri Lylynperä sai vastaansa kävyn ja koronan – reisivamma pilasi heinäkuun, korona vei rullahiihdon Suomen mestarilta jalat alta syyskuussa

Kokemus on opettanut maastohiihtäjä Katri Lylynperälle vastoinkäymisen kohtaamisen. Kesän harjoituskausi alkoi hienosti, mutta heinäkuussa Lylynperältä revähti reisi. Siitä hän toipui rullahiihdon Suomen mestaruuteen syyskuussa, mutta riemu napakasta kilpailuvauhdista päättyi koronatartuntaan.

Nyt Lylynperä on henkisesti selättänyt molemmat kolhut.

– Uralla on ollut huonompiakin tilanteita, Lylynperä korosti kerrattuaan kesän vaikeuksiaan.

– Tällaiset tapaukset on helppo tuoda julki, ja ne ovat selkeitä taustasyitä siihen, miksen ole kyennyt harjoittelemaan kuten haluan.

Lylynperän harjoittelu on sujunut koronan jäljiltä kauniisti sanottuna vaihtelevasti. Urheilija sietää tilanteen, kun tietää niiden syyt.

– Tilanne on vaikeampi, jos harjoitukset eivät suju eikä tiedä, mistä se johtuu. Nyt tiedän syyt ja muistutan itselleni, että olin vielä kesäkuussa hyvässä kunnossa. Sen ansiosta koen, että helmikuun MM-kisoihin on vielä aika paljon aikaa.

Käpy pilasi keskikesän

Lylynperä vaikuttaa myös hyväksyneen epäonnensa, vaikka häneltä revähti takareisi harmittoman tuntuisessa tilanteessa rullahiihtoharjoituksessa.

– Lähdin kotoa hiihtämään. Puista oli tippunut muutama männynkäpy, ja rulla tökkäsi käpyyn. Laitoin toisen jalan vartalon etupuolelle, ja se pääsi siinä venymään, Lylynperä kertasi tilannetta hiihtäjien mediatilaisuudessa Helsingissä.

– Vauhti oli hidas, mutta yllättävän pahan vamman sain siitäkin aikaiseksi. Takareisi pääsi revähtämään aika pitkältä matkalta.

Lylynperä laski, että hänelle on kertynyt heinäkuun alusta lähes 30 sairauspäivää.

– Se on aika paljon, kun laskee päälle toipilaspäivät. Pystyin esimerkiksi heinäkuussa harjoittelemaan, mutta piti kuntouttaa reittä ja tehdä siihen liittyviä harjoitteita. Ei se ollut sellaista harjoittelua kuin olisin toivonut.

MM-ohjelmassa "lempparimatka"

Lylynperä palasi Helsingistä Vuokattiin harjoittelemaan eikä lähtenyt maajoukkueen mukana korkean paikan leirille Italian Val Senalesiin.

– Toivottavasti saan tähän ehjän kuukauden ennen kuin kilpailukausi alkaa. Sitten olisi vielä toivoa, Lylynperä pohdiskeli.

Kilpailukauden hän aloittaa Vuokatin Suomen cupista. Ensimmäinen tärkeä kilpailu on Rukan maailmancupin sprintti perinteisellä.

– Oma lempparimatka eli pertsan sprintti on tarjolla myös MM-kisoissa, Lylynperä iloitsi.

– Sillä matkalla olen pystynyt taituroimaan hyviä tuloksia aika huonoistakin lähtökohdista.

Näillä näkymin Lylynperä kiertää maailmancupin sprinttejä kattavasti. Vaikeuksiensa takia hänellä on myös varasuunnitelma.

– Toivon, että tulee sellaista tulosta, että maailmancupia kannattaa kiertää. Olen silti katsonut, että cupissa on viikonloppuja, jotka voin jättää ohjelmasta, jos siltä tuntuu.