Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomi 11:s MM-skeetin joukkuekisassa – Eetu Kallioinen: "Sainpahan ainakin lopetettua kauden täyteen"

Suomi sijoittui 11:nneksi miesten skeetin joukkuekilpailussa, joka oli haulikkolajien MM-kilpailujen viimeinen laji. Suomen joukkue miesten skeetin kilpailussa oli Eetu Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat), Timi Vallioniemi (A-HA) ja Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura).

Peruskilpailun ykkönen oli Yhdysvallat, jonka tulos oli 220.

Suomen peruskilpailun tulos oli 214. Kallioinen rikkoi 71 kiekkoa (22+24+25). Takasen tulos oli 71 (23+24+24) ja Vallioniemen 72 (23+24+25).

– Itsellä eka kierros oli liian huono, mutta se on nyt ammuttu. Sainpahan ainakin lopetettua kauden täyteen, Kallioinen sanoi Suomen Ampumaurheiluliiton tiedotteessa.

Vallioniemi sanoi, että Suomi teki joukkueena taas tasaisen suorituksen, mutta kaikilta jäi pari kiekkoa tuloksesta uupumaan.

– Seuraavaksi laitan haulikon hetkeksi sivuun, mutta joulukuussa aloitellaan jo seuraavaa kautta harjoitusleirin merkeissä Italiassa, Vallioniemi sanoi.

Italia voitti joukkuekisan maailmanmestaruuden, kun se oli uusinnan jälkeen Yhdysvaltoja parempi pistein 12–11 (5–5). Tshekki sai pronssia.

Suomi sijoittui skeetin parikilpailussa yhdeksänneksi. Suomen joukkueessa ampuivat Kallioinen ja Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat). Kallioinen rikkoi peruskilpailussa 73 kiekkoa (25+24+24) ja Heinonen 69 kiekkoa (22+23+24).

– Ihan jees. Toki olisin voinut olla kaksi kiekkoa parempi ja johdattaa meidät sinne pronssiotteluun, Kallioinen sanoi.

Iso-Britannia voitti parikisan MM-kultaa.

Suomi sai MM-Osijekista yhteensä neljä mitalia. Suomen naiset saavuttivat trapissa MM-joukkuehopeaa ja pojat skeetin MM-joukkuehopeaa. Juho Mäkelä ja Sara Nummela saivat pronssia junioreiden trapin parikilpailussa. Mäkelä sai poikien trapissa pronssia.

Lähde: ampumaurheiluliitto.fi.