Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MM-skeetistä ei suomalaismenestystä – Lopen Timi Vallioniemi sijalle 23

Lahden Ampumaseuran Tommi Takanen ylsi parhaana suomalaisena 12:nneksi haulikkoammunnan MM-kisojen skeetissä Kroatian Osijekissa. Takanen rikkoi peruskilpailussa 121 kiekkoa 125:stä ja jäi yhden kiekon päähän semifinaalipaikasta.

– Hyvä kisa, ja harmittavan lähelle jäätiin loistavaa peruskisaa. Tämä oli kuitenkin meikäläisen paras arvokisa tähän asti urallani, Takanen summasi tiedotteessa.

Egyptin Azmy Mehelba vei MM-kullan ennen kolminkertaista olympiavoittajaa Vincent Hancockia. Ala-Hämeen Ampujien Timi Vallioniemi oli 23:s tuloksella 120.

– Olen hieman pettynyt, kun finaalipaikka jäi kahden kiekon päähän. Jostain olisi täytynyt saada puristettua pari kiekkoa tulokseen lisää. Heikko ensimmäinen päivä rokotti liikaa tulosta, Vallioniemi sanoi tiedotteessa.

Eetu Kallioisen tulos oli 119 (23+23+24+24+25), jolla heltisi 30. sija. Se ei ollut viime vuoden Tokion olympianelosen mieleen lainkaan.

– Kuten arvata saattaa, harmitus on suuri. Ei selityksiä, ei syitä, ainoastaan se, että itse oli huono, Kallioinen sanoi.

– Tähän tilanteeseen ei voi oikein muuta kuin lainata hyvän tuttavani sanoja, että sellaista se on se elämänmeno.

Naisten skeetissä Marjut Heinonen sijoittui 24:nneksi (114/125), ja maailmanmestariksi ampui Italian Diana Bacosi.

Molempien sarjojen neljä parasta saavuttivat maapaikan Pariisin olympialaisiin 2024.

MM-kisat jatkuvat maanantaina skeetin parikilpailulla, jossa Suomea edustavat Eetu Kallioinen ja Marjut Heinonen.