Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ville Lastikka jälleen mukana MM-kisoissa – Peter Kotilainen kelpasi vain varapelaajaksi

Myös SCH-kasvatti Mikko Laakso nimettiin varapelaajaksi.

Suomen salibandykaukaloiden väriläiskä ja maajoukkueen tähtihyökkääjä Peter Kotilainen ei ole mukana MM-kilpailuihin nimettyjen 18 kenttäpelaajan joukossa. Hänen nimensä piti etsiä kotiin jäävien varapelaajien listalta, kun Suomen salibandyliitto julkaisi kisajoukkueen keskiviikkona. Sen sijaan maajoukkueen luottopelaajaksi kasvanut Lopen Ville Lastikka on tuttuun tapaan mukana.

Kotilaisen vuosi on ollut vaikea. Viime joulukuussa pelattujen ja hopeapettymykseen päättyneiden MM-kotikisojen jälkeen hän sairasteli kevätkaudella. Sitten edessä oli siirtosoppa, kun hän jätti pitkäaikaisen seuransa, jyväskyläläisen Happeen, ja siirtyi Seinäjoen Peliveljiin.

– Kotilainen oli vielä viime yönäkin pohdinnoissa. Harmittaa jättää tuommoinen äijä ulos, mutta tässä on kuitenkin kyse Suomen maajoukkueesta ja siitä joukkueesta, joka on tehnyt pitkään töitä yhdessä, Suomen päävalmentaja Petteri Nykky viittasi Kotilaisen poissaoloon kauden maajoukkuepeleistä.

– Toivon, että hän saa siviiliasiansa kuntoon sekä terveyttä pelaamiseen ja harjoittelemiseen. Sitä, että hän näyttää minulle vielä keskaria, kun en valinnut häntä joukkueeseen.

Marraskuussa Sveitsin MM-areenoilla kisadebyyttinsä tekevät maalivahti Oskari Fälden, puolustajat Eemeli Akola ja Jesperi Lindfors sekä hyökkääjät Aaro Astala, Joona Rantala ja Konsta Tykkyläinen.

– Kokonaisuutta on jälleen pyöritelty mahdollisimman monelta kantilta. Taitava ja kyvykäs joukkue on saatu jalkeilla, Nykky vakuutti liiton verkkosivuilla.

Varapelaajia on mahdollista käyttää, jos kisajoukkueeseen nimetyille pelaajille tulee loukkaantumisia. Kotilaisen lisäksi varapelaajia nimettiin yhdeksän. Heistä yksi on SCH-kasvatti Mikko Laakso.

MM-kilpailut pelataan Sveitsin Zürichissä ja Winterthurissa 5.–13. marraskuuta.