Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Susijengiin noussut Perttu Blomgren on Vilppaan erilainen pelinrakentaja – "Otan innolla vastuun ja yritän kehittää johtajuuttani"

Perttu Blomgren ja Henri Kantonen saattavat olla miesten Korisliigan ainoat pelaajat, jotka nähdään Susijengissä perjantaina alkavalla kaudella. Kauhajoen Karhu Basketin Kantonen pelasi arvokisadebyyttinsä syyskuussa Prahan EM-kisoissa. Salon Vilppaassa jatkava Blomgren debytoi Susijengissä elokuun valmistavissa maaotteluissa.

Blomgrenia ei nimetty EM-kisoihin, mutta hän piipahti Prahassa ikään kuin kolmantenatoista pelaajana. Susijengillä oli EM-kisojen alkaessa vajavaisuutta harjoitusvahvuudessaan, joten Blomgren sai pikakutsun muutamaksi päiväksi.

Siten voi veikata, että Blomgren nousee Susijengin kokoonpanoon marraskuun MM-karsintapeleissä Saksaa ja Viroa vastaan. Noissa peleissä ei nähdä Prahassa loistaneita Lauri Markkasta, Shawn Huffia eikä Petteri Koposta, jonka tilalle Blomgren kärkkyy takamiesosastolle. Markkanen on kiinni NBA:ssa, ja Huff ja Koponen lopettivat uransa.

Kesäistä susipolkua pitkin

Korisliigan kehittyneimpänä pelaajana keväällä palkittu 21-vuotias Blomgren eteni kesän aikana susipolkua pitkin. Uusi päävalmentaja Lassi Tuovi valitsi alkukesästä yli 40 pelaajan maajoukkueryhmän, josta puolet nimettiin Susijengiin ja puolet haastajamaajoukkueeseen. Blomgren pääsi jälkimmäiseen joukkoon, joka pelasi kesäkuussa kaksi ottelua Virossa.

Siellä Blomgrenin ”sasusalinmainen” terrierityyli vakuutti maajoukkueen valmennusjohdon niin, että juhannuksena salolainen nimettiin 24 pelaajan MM-karsintoja jatkaneeseen rinkiin.

MM-karsintapelit jäivät vielä Blomgrenilta pelaamatta, mutta elokuussa hänet nimettiin 16 pelaajan ryhmään, joka pelasi EM-kisoihin valmistavat maaottelut Belgiaa ja Liettuaa vastaan. Blomgren debytoi Susijengissä Tampereella Belgiaa vastaan, ja hän pääsi myös vieraspeleihin Liettuan mankeliin.

– Minun piti alun perin pelata vain haastajajoukkueessa enkä odottanut pääseväni noin pitkälle. Oli mahtava kesä, Blomgren kehuu.

Korisliigaan 14-vuotiaana

Blomgren nousi kasvattiseuransa Lapuan Korikobrien liigajoukkueeseen jo 14-vuotiaana syksyllä 2015. Kolmen liigakauden jälkeen hän siirtyi Helsinkiin Mäkelänrinteen urheilulukion joukkueeseen HBA:han A-divisioonaan.

Kaksi viimeisintä kautta Blomgren on kehittynyt Salon Vilppaassa, jossa päävalmentajana toimi nyt seuran toiminnanjohtajaksi siirtynyt Sami Toiviainen.

Toiviainen uskoo Blomgrenin ponnistavan Susijengiin.

– Pertun vahvuuksia ovat urheilullisuus, fyysisyys ja nopeus. Hän on hyväjalkaisena erinomainen pallollisen pelaajan puolustaja. Puolustustaito ja kylmäpäisyys ovat valmiuksia, joita ei kaikilta löydy. Pertun kehityskohteet ovat lähinnä hyökkäyspään valintojen tekemisessä, Toiviainen analysoi.

Erilainen takamies

Alkava liigakausi on ensimmäinen, johon Blomgren lähtee selkeästi hopeajoukkue Vilppaan ykköspelinrakentajana – siitä huolimatta, ettei hän ole pelityyliltään perinteinen pelinrakentaja eikä toisaalta kolmospyssykään.

– Perttu ei tosiaan ole puhdas pointti. Heittokin sujuu, mutta hän pystyy käyttämään nopeuttaan korilleajoihin, Toiviainen vahvistaa.

Blomgren on iloinen lisääntyneestä luottamuksesta.

– Otan innolla vastuun ja yritän kehittää johtajuuttani niin, että peli rullaa ja samalla tekisin muista pelaajista parempia, 195-senttinen kimmoisa pelinrakentaja suunnittelee.

Korisliigassa harvoin näkee takamiestä kainaloita myöten korirenkaassa, mutta sielläkin Blomgren taas killuu tällä kaudella.