Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hausjärven UA toteuttaa tasokkaan JM-kilpailun Vauhtipuistossa – kisajohtaja ei tällä kertaa pääse itse auton rattiin

Maanantai-illan tekninen häiriö AKK-Motorsport ry:n ilmoittautumisjärjestelmässä jätti Hausjärven Urheiluautoilijoiden aktiivit hiukan odottavaan tilaan. Määräaikaan mennessä saapui kahdeksatta kertaa ajettavaan HausUA JM-kisaan reilut 140 ilmoittautumista. Mutta tilanne saattaa vielä muuttua eli väkeä tulla lisää.

Lauantaina 1.10. Hyvinkään Vauhtipuiston radalla ajettava kilpailu käynnistyy kello 10.

– Mukana on neljä luokkaa. Pyrimme toteuttamaan kisan melko nopeatempoisesti, koska syksy antaa jo merkkejään ja valo vähenee iltaa kohti, kertoo toinen kilpailun johtajista Mikko Tonttila.

Hän ei ole tällä kertaa itse ajamassa, vaikka menestyikin itse samalla radalla toukokuussa ajetussa Hyvinkään kisassa. Silloin tuli voitto EVK-luokassa.

– Meillä on sen verran pieni porukka kisoja tekemässä, että katsotaan kuka milläkin kertaa on vastuussa ja kuka voi lähteä ajamaan. Toki nyt en olisi ehtinytkään laittaa autoa valmiiksi, sen verran menoa on ollut kesän aikana.

Kisaan ilmoittautuneista voi poimia aikaisemmin Hyvinkään radalla menestyneitä kuljettajia. Yleisessä luokassa ovat mukana esimerkiksi tällä radalla SM-kullan vuonna 2019 ottanut Juha Timperi, kestomenestyjä Timo Ruoppa, Someron Miikka Tamminen ja kovat Hausjärven UA:n omat kuljettajat sekä Lopen UA:n edustus.

Nuorissa kirkkain tähti on kesäkuussa SM-kultaa ajanut Aatu Matikainen, jota haastavat esimerkiksi Lopen serkukset Miska Aaltonen ja Kaapo Ahola.

– Meillä on autokatsomo, ja kilpailun tapahtumia voi seurata myös radiosta taajuudella 91,0, kertoo Tonttila.

Kisaa kuuluttaa Kimmo Viitanen. Kilpailun aloittavat limittäin ajavat nuorten ja naisten luokat. Sitten siirrytään yleiseen ja päivä päätetään etuvetoisten ja kardaaniautojen EVK-luokkaan.

Pääsyliput maksavat kympin, kaksi lippua saa 15 eurolla. Alle 12-vuotiaat pääsevät katsomaan ihan ilmaiseksi.