Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Tshekki oli liian paha vastustaja Suomen lentopallonaisille

Lohkokärki Tshekki oli tyly kotijoukkue Suomen lentopallonaisille EM-karsinnoissa. Tshekki voitti Taborissa pelatun ottelun erin 3–0 (25–19, 25–18, 25–21).

Suomi olisi varmistanut vähintään kahdella erävoitolla EM-lopputurnauspaikan itselleen, mutta toisin kävi. Suomella on tosin vielä mahdollisuus napata EM-paikka itselleen, sillä vähintään kaksi erävoittoa kotiottelusta Montenegroa vastaan vienee Suomen lopputurnaukseen.

Suomi päättää karsintaurakkansa lauantaina Joensuussa Montenegroa vastaan. Lohkon kaksi parasta etenee ensi vuonna pelattavaan lopputurnaukseen. Tshekki oli varmistanut EM-paikkansa jo aiemmin.

– Syöttö ei ollut ihan niin hyvää kuin karsinnoissa tähän mennessä. Tshekillä oli vähän turhan hyvä vastaanotto, suomalaispelaajista Jessica Kosonen sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Kotijoukkue Islanti kohtaa Montenegron myöhemmin tänään päättyvässä ottelussa. Mikäli Montenegro voittaa ottelun, Suomi tarvitsee päätöskamppailustaan vähintään kaksi erävoittoa. Islanti ei ole voittanut kuluvien karsintojen neljässä pelissään yhtään erää.

Suvi Kokkonen hyvällä pelipäällä

Tshekki-pelissä Suvi Kokkonen (13/+10) oli Suomen tehonainen. Hakkuri Piia Korhonen (8/+3) pelasi uransa sadannen maaottelun. Kotijoukkueen tehopelaaja oli Michaela Mlejnkova (17/+10).

Suomi sai ottelussa runsaasti kannustusta, sillä lentopallofanien lisäksi paikalle oli saapunut suomalaiskannattajia meneillään olevista koripallon miesten EM-kisoista.

- Oli huikea pelata. Tämä on parasta, kun kuului hirveä melu omista ja vastustajan kannattajista, Kosonen sanoi.

Kotijoukkueen hyökkäysprosentti oli mainio 55, kun Suomen vastaava oli 41. Suomi vei torjuntapisteet nimiinsä 10–9, ja ässät menivät tasan 3–3.