Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

TeMK:n Aapo Hakuni ei päässyt vieläkään juhlimaan luokkavoittoa – tällä kertaa tasapisteissä nollat ratkaisivat

Trialin SM-sarjan neljäs osakilpailu ajettiin Kavilannummen motocross-radan ympäristössä. Kauden toiseksi viimeinen kilpailu käytiin kuivassa ja poutaisessa säässä, mikä teki jaksoista pitävät ja näin kilpailu käytiin vähillä virhepisteillä, jolloin pienetkin virheet ratkaisivat sijoituksia.

Kilpailun voittoon ajoi yllättäen Niko Nurmio (EMK), joka näin nappasi uransa ensimmäisen SM-osakilpailuvoiton. Nurmio ajoi kilpailun kolmella virhepisteellä. Kun hallitsevan Suomen mestarin Timo Myöhäsen (HäMK) jaksokorttiin tuli yksi täyden viiden virhepisteen merkintä, oli Myöhäsen taivuttava toiselle sijalle neljän virhepisteen marginaalilla.

– Oli hyvä fiilis ajaa heti aamuisista treeneistä lähtien. Ajoin omaa parasta ajoani ja sainkin vältyttyä viiden virhepisteen mokilta, minkä vuoksi ensimmäinen TR1-luokan voitto tulikin, Nurmio analysoi tyytyväisenä kilpailun jälkeen.

Kolmanneksi ajoi Samuel Jääskeläinen (HäMK).

TR2-luokan voitti Mikko Von Plato (MPT). Toinen oli Vilkku Selin (HäMK) ja kolmas oli Veeti Kaunisto (TeMK).

TR3J-luokassa Tervakosken Moottorikerhon Aapo Hakuni oli kisa kisalta päässyt lähemmäksi Manu Ruotsalaisen (HäMK) hallitsemaa ykköspaikkaa. Tällä kertaa kilpailu oli taas tasainen, ja Hakuni pääsi jo tasapisteisiin Ruotsalaisen kanssa, mutta nollasuoritusten määrä oli Ruotsalaisella suurempi. Siten ainakaan vielä Hakuni ei päässyt juhlimaan kilpailun voittoa, vaan hänen oli tyydyttävä kakkossijaan.

Yli 40-vuotiaiden TR4V-luokan voitti TeMK:n Harri Oittinen. Hän on voittanut kaikki osakilpailut ja johtaa näin sarjaa.

TR4-luokkaa yhteispisteissä johtava TeMK:n Simo Kuuslampi jäi tällä kertaa toiseksi, mutta lähtee silti selvässä johtoasemassa sarjan viimeiseen kilpailuun. TR3-luokassa TeMK:n Ari Kyöstilä oli neljäs.

TR5J-luokassa käytiin tasainen kilpailu palkintokorokepaikoista, jotka tällä kertaa menivätkin kaikki TeMK:n kuskeille. Voittaja oli Erik Tapiala, Erkki Hakuni oli toinen ja kolmas oli Jimi Saarela.

Saarela oli jo edellisessä kilpailussa varmistanut kansallisen TR6J-luokan mestaruuden ja nousi nyt ensimmäistä kertaa ajamaan Suomen Cup -pisteistä luokkaa ylemmäksi.

TR5-luokassa TeMK:n Tommy Lind oli toinen, Jörgen Nylund Riihimäen Enduroseurasta kolmas, TeMK:n Juha Lamberg neljäs, Emil Tapiala kuudes ja Tomi Hämäläinen seitsemäs.

TR6J-luokan voitti Einar Tapiala muiden podium-paikkojen mennessä virolaisille juniorikuskeille pisteen ja kahden pisteen eroilla.

Kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Kirkkonummella 2.10.

Lue lisää: Riihimäkeläisveljekset taituroivat trial-kotikisan voittoihin