Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maaottelun moukarivire tyydytti Tervoa ja Kososta, Ruotsin Ahlberg kiilasi kärkipaikalle

Suomen kova moukarikolmikko Silja Kosonen, Krista Tervo ja Suvi Koskinen lähti Ruotsi-otteluun selkeä pistevoitto mielessä, mutta länsinaapurin ykkösheittäjä Grete Ahlberg oli toista mieltä. Kesän MM- ja EM-kisoissa yhdeksänneksi sijoittunut Ahlberg teki nousujohteisen kilpailun ja nappasi voiton tuloksella 69,30.

Tervo kiskaisi lopulta toiseksi tuloksella 69,24. Kosonen oli kolmas (68,92) ja Koskinen neljäs (68,10), joten pisteet merkittiin lajista Suomelle niukasti 12–10.

– Oli vaihteleva kilpailu, mutta lopussa sain sen verran venyttyä, että voin olla tyytyväinen henkilökohtaiseen kisaan. Greten voittotulos jäi niin lähelle, että se vähän harmittaa, Tervo summasi.

Pitkän kauden kisannut Kosonen oli tyytyväinen omiin heittoihinsa verrattuna elokuun lopun nuorten SM-kilpailuihin.

– Nuorten SM-kisoissa heittäminen oli hitaanoloista. Odotin, että 67 metriä olisi ollut tänäänkin vaikea, mutta lähes 69-metrinen on tähän kohtaan kautta todella hyvä. Tunnelma oli sikasiisti ja oli todella hienoa vetää kunniakierros. Ihanan rento tunnelma, Kosonen ihasteli.

Kosonen, 19, teki tällä kaudella läpimurtonsa aikuisten arvokisoissa, kun EM-kisoista heltisi viides sija ja MM-kisoista seitsemäs sija.

– Olen todella tyytyväinen kauteen, vaikka ennätystä en tänä vuonna saanutkaan. Olen tiedostanut, ettei ennätystä voi joka vuosi tulla, ja sain kuitenkin arvokisoissa kaksi pistesijaa. Se lupaa hyvää tulevaisuudelle, Kosonen pohdiskeli.

Nuoren heittäjän kausi päättyy ensi lauantaina Uudessakaupungissa heittolajien viisiotteluun.

– Se on sellainen hauska kauden kevennys, Kosonen hymähti.