Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Geoffreyn onnistumiset nostivat Lahden voittokantaan Vaasassa – "Emme antaneet kotijoukkueelle hyvää alkua"

FC Lahti päätti miesten jalkapalloliigassa viiden ottelun mittaisen voitottoman putkensa lauantaina Vaasassa, kun lahtelaisvieraat kaatoivat VPS:n 3–2.

Avainasemassa Lahden voitossa oli kärkimies Chinedu Geoffrey, joka viimeisteli kaksi joukkueensa kolmesta maalista.

Hänelle tarjoiltiin myös hattutemppua, mutta ensimmäisellä puoliajalla hänen vetonsa maalin edustalta osui ylärimaan. Voittomaalin Lahdelle iski Altin Zeqiri 80. peliminuutilla.

Geoffrey iski ensimmäisen kerran 7. peliminuutilla, mutta avauspuoliajan lopulla Kalle Multanen puski vaasalaiset tasoihin. Maali oli liigan maalipörssin voitosta kamppailevalle Multaselle kauden kymmenes.

– Aloitettiin hyvin, joka ei ole ollut itsestään selvää minun aikanani. Onnistuttiin tekemään heti erikoistilannemaali, joka oli hyvä asia. Emme antaneet kotijoukkueelle hyvää alkua, Lahden päävalmentaja Mikko Mannila kertasi.

Joonas Vahtera vei VPS:n hetkeksi myös johtoon, mutta Geoffreyn ja Zeqirin maaleilla Lahti käänsi pelin vielä edukseen. Geoffrey oli osunut aiemmin kaudella vain kertaalleen, mutta lauantaina hän tuplasi kauden maalimääränsä.

– Tällainen matsi vetää suhteellisen hiljaiseksi. Kaikki saumat oli tapella paikasta kuuden parhaan joukossa, mutta tämä tulos tietysti kaikella todennäköisyydellä tekee sen, että se voidaan unohtaa ja taistellaan sarjapaikasta, VPS-valmentaja Jussi Nuorela huokaisi.