Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verryttelyssä krampannut vatsalihas kampitti Junnilan finaalihaaveet

Suomen korkeushyppääjänaiset Heta Tuuri, Ella Junnila ja Sini Lällä jäivät kauden parhaasta tasostaan ja karsiutuivat naisten finaalista yleisurheilun EM-kilpailuissa Münchenissä.

Kauden kotimaan tilaston kärkinaisen Junnilan karsinta meni pilalle jo ennen ensimmäistä kisahyppyä.

– Minulla oli tosi kovat odotukset MM-kilpailujen jälkeen. Treenit menivät hyvin, ja vamma oli saatu hoidettua. Tiistaina viimeinen juoksuharjoitus oli sellainen, ettei ikinä ollut tuntunut niin hyvältä, kyynelehtinyt urheilija aloitti.

– Tuntui niin hyvälle, mutta vatsalihas kramppasi ensimmäisessä verryttelyhypyssä. Tehtiin kaikki, mitä pystyttiin. Annettiin magnesiumia ja nestettä. Alin vatsalihas kun kramppaa, vaikeuttaa se juoksemista.

Junnila ja Lällä jäivät tulokseen 178. Tuuri ylitti 183:n, mutta pudotti kolmesti korkeuden 187, joka olisi riittänyt finaaliin.

– Tuntuu pahalta. Kausi ei mennyt niin hyvin kuin odotin. Olen kuitenkin tehnyt oikeita asioita. 192 on paras tulos ulkona sitten vuoden 2019, Junnila nosti esiin kauden parhaansa ja mainitsi tähtäimen olevan edelleen kahden vuoden päässä Pariisin olympialaisissa.