Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

EM-kilpailujen pikaviestijoukkueet selvillä – naisten pitkässä viestissä vielä avoimia kysymyksiä

Suomen Urheiluliitto (SUL) julkaisi torstaina 4x100 metrin viestijoukkueet EM-kilpailuissa Münchenissä. Jo aiemmin SUL oli julkaissut miesten ja naisten viestiehdokkaat, mutta valmentaja Petteri Jouste avasi kisavalintoja Suomen joukkueen hotellilla järjestetyssä mediatilaisuudessa.

Suomen naiset juoksevat järjestyksessä Johanna Kylmänen, Aino Pulkkinen, Anniina Kortetmaa ja Anna Pursiainen. Jenna Kokkonen on varalla.

Miehet juoksevat järjestyksessä Santeri Örn, Samuli Samuelsson, Oskari Lehtonen ja Samuel Purola. Niko Kangasoja ja Roope Saarinen ovat varalla.

– He ovat valmiina, jos jotain sattuu. Meillä on nyt kuusi miestä, kuten kaikilla muillakin kovilla joukkueilla, Jouste sanoi.

Hän avasi myös joukkueiden kasaamista.

– Joku on sanonut, että hyvä viestijoukkue koostuu kolmesta hyvästä 200 metrin juoksijasta ja yhdestä hyvästä satasen lähtijästä.

– Tässä miesten joukkueessa on samaa kuin Berliinin joukkueessa. Jokaiselle osuudella on sitä, mitä vaaditaan, Jouste viittasi miesten vuoden 2018 EM-viestikvartettiin, joka selvisi finaaliin ja juoksi Suomen ennätyksen 38,92.

Purola ja Lehtonen olivat mukana jo tuolloin.

Alkuerät juostaan perjantaiaamuna.

Baas toipui lähtöviivalle

Naisten 4x400 metrin viestijoukkueeseen on valittu jo Milja Thureson, Mette Baas ja Aino Pulkkinen. Valmentaja Petra Stenmanin mukaan ankkuri päätetään joukosta Veera Mattila, Kristiina Halonen ja Eveliina Määttänen. Kaikki kuusi lähtevät verryttelemään ennen perjantain alkueriä.

Halonen urakoi torstaina 400 metrin aitojen välierässä ja Määttänen 800 metrin alkuerissä, joten heidän kuntoaan ja palautumistaan pitää tarkkailla. Baas kertoi maanantaina STT:lle vatsavaivoistaan sen jälkeen, kun hän oli oksentanut Münchenin olympiastadionin haastattelualueelle. Takana oli raju 400 metrin alkuerä.

Stenmanin mukaan joukkueen terveystilanne on hyvä.