Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riihimäen ravirata-alueen maa-kaupat saivat sinetin – ”Valtavat mahdollisuudet alueen kehittämiseen”

Riihimäen kaupungin ja Riihimäen Raviseuran pitkään valmistellut maakaupat valmistuivat viime perjantaina. Raviseura hankki Riihimäen kaupungilta yhteensä seitsemän määräalaa, mikä tarkoittaa yhteensä runsaat 1,3 hehtaaria maata. Kaupan kohteena ollut maa-alue on käytännössä Riihimäen raviradan tallialuetta.

– Maakauppa sinetöi vuosia kestäneen hankkeen Riihimäen Raviseuran ja raviradan tulevaisuuden turvaamiseksi ja kiinteistöasioiden selkiyttämiseksi, Raviseuran tiedotteessa todetaan.

Hanke käynnistyi vuonna 2016 ja Riihimäen Raviseurasta hankkeen aktiivisin puuhamies oli keväällä menehtynyt Ilmari Halinen. Kaupungilta mukana on alusta asti ollut maankäyttöinsinööri Werner Frantzén, joka toimi solmitussa kaupassa kaupanvahvistajana.

– Hienoa, että asia nyt saatiin päätökseen, Riihimäen Raviseuran puheenjohtaja Jori Hovi iloitsee tiedotteessa.

– Ilman Ilmari Halisen panosta asia ei olisi toteutunut ja olisin suonut Immulle, että hän olisi saanut nähdä suuren työnsä tulevan päätökseen. Tämä oli hänelle sydämen asia ja ilman hänen panostaan tätä ei olisi saatu aikaan.

Kokonaisuuteen liittyy myös uusi asemakaava, joka sai sinettinsä Riihimäen kaupunginvaltuustossa kesäkuussa.

– Kokonaisuus luo valtavat mahdollisuudet alueen kehittämiseen, Jori Hovi painottaa.

– Nyt tehdyt kaupat varmistavat ravirata-alueen tarkoituksenmukaisen omistajuuden Riihimäen Raviseuralle ja turvaavat ravikilpailutoiminnan jatkumisen Riihimäellä myös tuleville sukupolville.

Maakauppa- ja kaavoituskokonaisuuteen on vuosien varrella kuulunut myös kaupungin Riihimäen Raviseuralta ostama viiden metrin levennysvaraus raviradan vierellä kulkevaan Oravankatuun sekä pieni määräala takasuoran päästä. Riihimäen raviradan nykyiset rakennukset on myös kerrosalamitattu ja niiden rakennusluvat päivitetty.