Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heikkotasoinen karsinta pelasti mitalitoivot Kososen ja Tervon, Killinen jäi vaille tulosta

Yllättävän heikkotasoiseksi jäänyt naisten moukarinheiton karsinta pelasti Suomen Silja Kososen ja Krista Tervon keskiviikkoiltana heitettävään EM-finaaliin. Kosonen ja Tervo lukeutuivat itsekin tiistain pahimpiin epäonnistujiin, kun ensin mainittu nakkasi parhaallaan 68,25 ja toinen 67,80.

Molempien edelliset 70 metrin kisaheitot ovat Eugenen MM-kilpailuista heinäkuulta. Sen jälkeen Kalevan kisojen voittotaistelu ratkottiin alle 70-metrisillä, eikä helpottavaa piikkiä tullut Münchenin karsinnassakaan.

– Oli pirun varovaista alusta asti. Tuntui tosi paskalta heittää, Kosonen puristi ulos.

Kosonen on tunnettu tasaisuudestaan, mutta MM-seiskan tuloskunto on ollut laskussa. Kosonen myönsi, että vasen polvi on "kränännyt", mutta siihen ei sattunut. Tämä saattoi kuitenkin johtaa varovaisuuteen.

– Verryttelyissä tuntui hyvältä. Olen kisannut lämpimässä, joten ei tämä siitä johtunut, Münchenin keskipäivän paisteessa heittänyt Kosonen sanoi.

Karsintaraja oli vedetty 72,50 metriin, mutta jo ennen urakkaa suomalaiset arvelivat 69–70 metrin riittävän.

Suorituksiensa jälkeen Kosonen lähti jännittämään toista karsintaryhmää, joka oli vielä ensimmäistäkin heikompi. Tervo oli ryhmän kolmas tuloksella 67,80 ja koko porukan 11:s. Kosonen oli ryhmänsä seitsemäs ja koko karsinnan yhdeksäs, kun vain kaksi naista ylitti karsintarajan.

Kosonen heitti ensimmäisellään 66,62 ja toisellaan 63,86. Finaalipaikka vaikutti karkaavan. Viimeisellä lensi yli 68 metriä.

– Vikaan voi olla vähän tyytyväinen, kun keskeytin ja sain uudella yrityksellä pisimmän heittoni, Kosonen kertoi.

"Vain sektorissa pysyneet mitataan"

Kososesta poiketen Sara Killisen ei tarvinnut jäädä jännittämään. Moukarihäkki ja sektorit kolisivat, kun Killinen rusikoi lekaa liikenteeseen.

– Harmittaa, kun en saanut tulosta. Lähdin kilpailuun mahdollisimman paineettomasti. Ei ollut oloa, että pitää saada tulosta tai päästä finaaliin. Eilen (maanantaina) oli ehkä paras heittoharjoitus. Tuli pisimpiä harjoitusheittoja ikinä, Killinen sanoo.

– Kisassa yksi oli sinnepäin, mutta vain sektorissa pysyneet mitataan.

Kosonen ja MM-kymppi Tervo eivät ole peitelleet EM-mitalitavoitteitaan, jotka pysyivät edelleen hengissä, vaikkakin niukasti.

– Asetin itselleni kovat tavoitteet. Tein isoimmat tavoitteet itse, Kosonen sanoi ja alleviivasi työrauhaa riittäneen ennen kisoja.