Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Kanada karkasi ja tarjoili Nuorille Leijonille uuden MM-kokemuksen – "Päästimme otteemme irti"

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten maajoukkue päätti MM-lohkopelinsä tappioon Edmontonissa, kun isäntämaa Kanada rokotti Antti Pennasen valmentamaa leijonaryhmää kovalla prosentilla. Suomi pärjäsi pelillisesti hyvin Kanadaa vastaan, mutta heikompi viimeistely ja ylivoimapeli käänsivät ottelun vaahteralehtipaidoille maalein 6–3.

Turnauksen ensimmäinen tappio ei juurikaan muuttanut Suomen turnausnäkymiä. Nuoret Leijonat kohtaa Suomen aikaa keskiviikkoiltana puolivälierässä Saksan, kun Kanada saa lohkovoittajana vastaansa Sveitsin.

– Saimme otteluun hyvän alun. Ensimmäiset viisi minuuttia pelasimme hyvin ja hallitsimme peliä. Sitten Kanada teki muutaman maalin. Siitä lähdemme nyt puhumaan, mitä siinä tapahtui, Pennanen kertasi Leijonien verkkosivuilla.

Kanadan avauserän maaleista vastasivat avauserässä Brennan Othmann, Tyson Foerster sekä suurlupaus Connor Bedard, jonka loistokuti yllätti Suomen maalia vartioineen Leevi Meriläisen. Samuel Helenius kavensi avauserän lopussa, mutta kolmanteen erään lähdettiin Kanadan 5–1-johdossa.

– Päästimme otteemme irti ja annoimme heidän tehdä muutaman maalin, Suomen varakapteeni ja puolustaja Topi Niemelä harmitteli.

"Opimme tästä"

Päätöserässä Suomi tuli vielä kahden maalin päähän Joakim Kemellin ja Roby Järventien osumilla, mutta Kanada kesti – jäähyilystään huolimatta. Järventien ylivoimamaali jäi Suomen ainoaksi, vaikka isäntäjoukkue otti neljä kahden minuutin jäähyä sekä ottelurangaistuksen.

Kanada puolestaan rokotti Suomea ylivoimalla sekä Heleniuksen että Ruben Rafkinin rangaistuksien aikana.

– Opimme tästä ja saimme taas erittäin hyvän kokemuksen. Koko ajan on pystyttävä parantamaan. Olemme myös saaneet sopivasti erilaisia kokemuksia: nousseet takaa, puolustaneet johtoamme ja myös hävinneet, Pennanen kiteytti puolivälierän alla.

– Pelaamisessamme on ollut paljon hyvää, pystymme rakenteiden ja rytmien osalta pelaamaan riittävän hyvää jääkiekkoa. Joukkue on sitoutunut, nälkäinen ja haluaa menestyä.

Turnauksen muut puolivälierät ovat Ruotsi–Latvia ja Yhdysvallat–Tshekki.