Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

LAP Cupissa kaksoisvoitto vekaralaisille – Ri-Ran Harri Halonen voitti päätösluokan

Sunnuntaina Riihimäen raviradalla kamppailtiin seuratason esteratsastuskilpailuissa, kun raviradalla hypättiin sekä Lantmännen Agro Perttula Cupin finaali että Ri-Ra seuracup presented by Hallahuhta Cupin neljäs osakilpailu.

Vesikansan Ratsastajia (VEKARA) edustava Sofia Mäkinen kilpaili König’s Uluwatulla LAP-luokassa 75 cm:n tasolla. Finaaliin luokan kärkisijalta startannut ratsukko oli kerännyt pistepottinsa kilpailusarjassa alkukauden osakilpailusta voittaen sen.

Mäkisellä ja König’s Uluwatulla on sen jälkeen ollut Riihimäen kilpailuissa hankalaa. Niin sunnuntainakin, sillä König’s Uluwatu kielsi hylkäykseen asti heti ensimmäisellä esteellä. Tämä avasi ovet tovi sen jälkeen startanneille Heta Untolalle ja Jussi Englundille, joilla oli vain voitettavaa. He kärkkyivät piikkipaikkaa Mäkisen takana pistelistalla.

Untola ja Vanity Fairy Siobhan lähtivät suoritukseensa reippaasti. Hekin edustavat Vesikansan Ratsastajia. Ikävä kyllä Aki Ylänteen suunnittelemalla radalla ratsukko pudotti kaksi puomia, eikä odotukset sijoittumisen ja pistelisäyksen merkeissä olleet ajankohtaiset.

Tämä kaikki tiesi hyvää viimeisenä luokassa startanneelle Jussi Englundille ja Apollon V:lle, jotka voittivat LAP Cupin vuosi sitten. Kaikki edeltävät ratsukot olivat ottaneet radalta virhepisteitä, joten puomien pysyessä kannattimillaan heidän osakkeensa olisivat hurjan korkealla.

Englundin suoritus lähti liikkeelle lupaavasti. Apollon V ei ottanut ylimääräisiä kierroksia, se laukkasi mukavaa vauhtia ja esteet ylittyivät yksi toisensa jälkeen. Englund tuli viimeiselle linjalle ja jotain tapahtui toiseksi viimeisellä esteellä, sillä sieltä tuli puomi alas. Ratsukon kohtalona oli olla ensimmäinen ei sijoittunut. Tämänvuotisen LAP Cupin voitti siis vaikeuksistaan huolimatta Sofia Mäkinen ja König’s Uluwatu.

– Ensimmäinen kisa meni oikein hyvin, siis oikein superhyvin, aloitti Mäkinen taustoittamaan kauttaan sunnuntaina.

– Minulla on aika vaikea hevonen ja meillä on ensimmäinen kokonainen estekisakausi menossa. Hevosella ei ole kilpailtu aiemmin estepuolella, se on vähän vielä aloittelija. Sitten kun hyppää niin hyppää, mutta kun ei hyppää, niin ei hyppää mitään, ja se nähtiin tänään, hän jatkoi.

– Positiivista on, että se osaa käyttäytyä kisapaikalla. Nyt vaan lisää treeniä. Ehkä joudutaan tiputtamaan hyppykorkeutta, jotta se saa itsetuntoa, pohti Mäkinen, joka on omistanut König’s Uluwatun kolme vuotta. Aiemmilla omistajilla ja ylläpitäjillä ratsu on tehnyt enemmän kouluratsastuspuolella.

Heta Untola ja Vanity Fairy Siobhan sijoittuivat LAP Cupissa toiseksi ja viime vuoden voittaja Jussi Englund Apollon V:llä kolmanneksi. Koko kärkikolmikko palkittiin erikseen Lantmännen Agro Perttulan kauppiaan Satu Perttulan toimesta.

Hallahuhta Cupin pisteistä kilpailtiin kilpailusarjan neljännessä osakilpailussa seuraavissa ihanneaika-luokissa. 80 cm:n tasolla esteiden alle laitettiin portteja ja kaaria, jotka toivat vaikeusastetta radalle. 80 cm:n ihanneaikaluokassa nähtiin seitsemän virhepisteetöntä rataa, joista parhaiten ihanneaikaan pääsi Aino Rukko ja Quentin Ratsastusseura KR-Teamista. 90 cm:n tasolla sama ratsukko pokkasi kakkosruusukkeen. Siinä edelle ennätti Sessa Rosendal Tilly’s Ever So Cleverillä. Ratsukko edustaa Cool Ridersia.

Järjestävää seuraa ilahdutti päätösluokassa edustajansa Harri Halosen ja Cosilion hieno tuplanolla ja luokkavoitto. Metrin luokassa käytettiin 367.1-arvostelumenetelmää eli siihen kuului toinen vaihe, jossa ratsastettiin kelloa vastaan.

Hallahuhta Cupin finaali ratsastetaan kahden viikon päästä. Tämä vuosi on kilpailusarjan juhlavuosi, jolloin poikkeuksellisesti palkitaan kolme parasta. Ykköspalkintona on 500 euron arvoinen tuotekokonaisuus yhteistyökumppanilta.