Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen 18-vuotiaat tytöt tekivät historiaa riihimäkeläislähtöisen päävalmentajansa johdolla

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen koripallomaajoukkue eteni historiallisesti EM-kisoissa kahdeksan parhaan joukkoon. Sudenpennut päihitti Kreikan Iraklionissa käytävien A-divisioonan EM-kisojen neljännesvälierissä Israelin 71–61 (38–28). Historiaa olivat tekemässä myös viime kaudella Hyvinkään Pontevan paidassa pelanneet Anni Mujunen ja Verna Savioja.

– Luonnollisesti oli jotenkin jännittynyt tunnelma peliin lähtiessä. Pelasimme kuitenkin aika isoista asioista suomalaisessa tyttökoripallossa. Ajoittain me jäimme vähän staattisiksi heidän passiivisesti vaihtavaa puolustusta vastaan. Israel teki tästä vaikean pelin. Ei ollut kuitenkaan epäselvää, että kumpi oli parempi joukkue, Suomen päävalmentaja, riihimäkeläislähtöinen Jussi Laakso totesi Koripalloliiton tiedotteessa.

Israel pisti valtaosan paukuistaan Elina Aarnisalon (11/5) ja Elsa Lemmilän (8/8) paimentamiseen, minkä myötä Meri Kanerva (21/1/6 syöttöä) kantoi suuren osan Sudenpentujen pistetaakasta. Onnistujia tuli myös penkiltä, kuten Verna Savioja (8/3) ja Kenisha Williams (6/0). Anni Mujunen teki kaksi pistettä.

Suomi pelaa puolivälierissä tänään, torstaina, Espanjaa vastaan kello 14.30 alkaen.

– Minimitavoite on saavutettu (säilyminen A-divisioonassa). Jos nyt oli hävittävää, niin seuraavissa on vain voitettavaa. Mindset muuttuu täysin. Lähdemme seuraaviin peleihin altavastaajina, mutta rohkeina ja voitontahtoisina. Haluamme haastaa isoja koripallomaita, Laakso sanoi.

Suomen tyttökoripallon kaikkien aikojen korkein sijoitus on vuodelta 1982, jolloin Suomi sijoittui viidenneksi Forssassa ja Uudessakaupungissa pelatuissa EM-kisoissa. Toiseksi korkein sijoitus löytyy 18-vuotiaiden maajoukkueelta, joka sijoittui seitsemänneksi vuonna 1979 Italiassa.