Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ponteva-kasvatti Edon Maxhunilta kovia suorituksia

Liettuan NBA-jätit löivät alkutahdit. Kotijoukkueen sokkialku oli liikaa Susijengille. Joukkueet ovat toistamiseen vastakkain tänään, torstaina.

Suomen miesten koripallomaajoukkue jatkoi Liettuan vieraana valmistautumistaan kohti MM-jatkokarsintoja ja EM-kisoja. Liki 4600-päinen kotiyleisö sai nauttia kotijoukkueen hurjasta alusta NBA-jättiensä johdolla, jotka siivittivät Liettuan voittoon Kaunasin Žalgirio Arenalla pelatussa maaottelussa lukemin 76–61 (43–29).

Kotiyleisö sai ottelun alussa heti sitä, mitä se oli saapunut katsomaan Kaunasin keskiviikkoiltaan. Liettuan NBA-tähdet Domantas Sabonis ja Jonas Valanciunas ottivat molempien korien läheisyydet tiukasti isoihin näppeihinsä, kun kotijoukkue myllytti kaksikon johdolla Susijengiä etenkin hyökkäyskorin välittömässä läheisyydessä.

Avauskympin 28–13 vieneet isännät pelasivat palloa sisään hyökkäys toisensa perään, eikä Susijengi saanut tilkittyä omaa korin läheisyyttään.

– Liettua teki niitä asioita, joita odotettiinkin. He pelasivat palloa paljon sisälle ja meillä kesti liian kauan, että saatiin sumputettua ja vaikeutettua heidän sisäpeliään pois, joukkueen kapteeni Shawn Huff kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin Suomi pääsi mukaan kamppailuun. Alussa loistaneet Sabonis ja Valanciunas eivät päässeet mellastamaan hyökkäyskorilla ja kun samaan aikaan Susijengin hyökkäyksessä paluun parketille tehnyt Alexander Madsen (16 pistettä) osui niin läheltä kuin kaukaa, pääsivät vieraat yhä paremmin mukaan.

Susijengi pääsi muutamaan kertaan iskuetäisyydelle, mutta kotijoukkue pystyi tylsyttämään vieraiden kirit vahvan joukkuepuolustuksen turvin. Kotivoitto kirjattiin lopulta lukemin 76–61.

– Puolustimme selkeästi paremmin, mitä pidemmälle ottelu eteni. Menetimme pallon 20 kertaa, joka on liikaa Liettuan tasoista vastustajaa vastaan. Meillä puuttui viimeinen terävyys omassa tekemisessämme, Teemu Rannikko Suomen valmennuksesta summasi ottelun jälkeen.

– Meille tuli paljon pakottamattomia virheitä, ja pallosta on yksinkertaisesti pidettävä parempaa huolta. Meillä oli tänään vapaita heittoja ja ne pitää jatkossa pistää sisään. Tämä oli tärkeää valmistautumista, kun saamme pelata kovia vastustajia vastaan ennen MM-jatkokarsintoja ja EM-kisoja, Huff päätti.

Tappiosta huolimatta ilonaiheitakin nähtiin. Viime viikon Belgia-otteluista sivussa ollut Alexander Madsen rokotti kotijoukkuetta aluksi kahdesti kolmen pisteen viivan takaa ja sen jälkeen lähempää koria. Madsen oli 16 pisteellään kentän paras pistemies.

– Oli hienoa saada ”Mädi” takaisin ja hän näytti, millä tasolla hän pystyy pelaamaan. Tänään minuutit jäivät virhevaikeuksien takia pieniksi. Edon Maxhuni nosti paljon tasoaan viime peleistä, joten lopputuloksen takaa löytyy myös iloisia asioita, Rannikko veisteli.

Maxhuni viimeisteli ottelussa 15 pistettä osuen kolmesti kaaren takaa. Madsenin ja Maxhunin lisäksi kaksinumeroisille ylsi 14 pistettä taistellut Olivier Nkamhoua, joka raatoi myös oman korin alla hurjasti Liettuan NBA-jättejä vastaan.

Liettuan pisteet jakaantuivat äärimmäisen tasaisesti: Sabonis oli 10 pisteellään joukkueensa paras pistemies, mutta peräti 10 pelaajaa tekivät vähintään viisi pistettä.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran toisensa torstaina Vilnassa. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 19.30 ja se on katsottavissa suorana Jimiltä sekä Ruudusta.

Susijengi: Alexander Madsen 16/3, Edon Maxhuni 15/1/4 syöttöä, Olivier Nkamhoua 14/3, Petteri Koponen 8/2/3 syöttöä, Ilari Seppälä 3/1, Elias Valtonen 2/2, Remu Raitanen 2/4, Topias Palmi 1/3, Shawn Huff 0/2, Henri Kantonen 0/1/3 riistoa, Perttu Blomgren 0/2.