Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Skeetin SM-kilpailut ammutaan Lopella viikonloppuna – mukana on koko Suomen skeet-ampujien ehdoton kärki

Suomen EM-joukkueeseen nimetyt A-HA:n Eetu Kallioinen, Timi Vallioniemi, Eino Peltomäki ja Nea Vallioniemi ovat mukana.

Ala-Hämeen Ampujat toimii ensi viikonvaihteessa skeetin Suomen mestaruuskilpailujen järjestäjänä Lopen ampumaurheilukeskuksessa. Kilpailuissa ovat mukana sekä miesten että naisten sarjat. Sunnuntai-iltaan mennessä oli ilmoittautuneita 82. Se on suurin määrä kilpailijoita vuosikausiin, järjestävän seuran taholta kerrotaan.

Mukana on koko Suomen skeet-ampujien ehdoton kärki, joten mitaleista tullaan käymään kova kamppailu. Ampujat pitävät Lopen ratoja laadukkaina ja niillä voidaan ampua hyviä tuloksia. Myös A-HAn kisajärjestelyt ovat miellyttäneet jo vuosikausia kilpailijoita, mikä selittänee osaltaan osanottajamäärän kasvun, seurasta arvellaan.

SM-kilpailussa tulee olemaan kaikki tämänhetkiset maajoukkueampujat. Euroopan mestaruuskilpailut alkavat elokuun lopulla Kyproksella, joten SM-kisat sopivat hyvin edustusampujien kilpailurytmiin.

Suomen EM-joukkueeseen nimetyt A-HA:n Eetu Kallioinen, Timi Vallioniemi, Eino Peltomäki ja Nea Vallioniemi ovat mukana. Lisäksi juuri Pohjoismaiden mestaruuskilpailussa joukkuekultaa ampuneet Samuli Ahokas, Timo Laitinen ja Sami Aaltonen ovat kisaamassa. Luonnollisesti tänä kesänä hyvin ampunut Lahden Ampumaseuran Tommi Takanen heittää kovan haasteen kilpakumppaneille. Hän on ampunut ensimmäisen SM-kullan vuonna 2013 juuri Lopen kisoissa.

Eetu Kallioinen on harjoitellut tiukasti tänä vuonna. Hyvästä kunnosta oli osoituksena pari viikkoa sitten Beretta Cupissa ammuttu peruskilpailun tulos 123/125. Finaalissa hän suoriutui neljänneksi Italian valioiden joukossa.

Vielä tyttöjen sarjassa kilpaileva Nea Vallioniemi on nostanut tasoaan reippaasti tänä vuonna ja tulee antamaan kovan haasteen kotimaan naisampujille, kun mitaleista taistellaan.

A-HA järjestää vielä toiset skeetin SM-kilpailut Lopella 27.–28.8. Silloin ovat kyseessä ikäkausikilpailut, eli mitaleita jahtaavat veteraanit, juniorit ja lv-sarjat.