Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieni unohdus aiheutti Emma Kanervalle ison pettymyksen

Ratsastuksen MM-kilpailuissa Herningissä nähtiin maanantaina suomalaisonnistumisia, mutta myös iso pettymys. Yksinvikeltäjät Anna Kivistö ja Jessica Laxén sekä joukkue AG Team olivat parhaimmillaan ja saivat jatkopaikan Nations Team -joukkuekilpailuun.

Myös Emma Kanerva ja Greek Air olivat uransa parhaassa vireessä, mutta radan unohdus laski pisteitä, eikä Kanerva ole keskiviikon Grand Prix vapaaohjelmassa 15 parhaan joukossa.

Emma Kanerva ja Greek Air olivat tekemässä MM-kilpailuissa jo toista ennätystulostaan henkilökohtaisessa mitalikilpailussa Grand Prix Specialissa, kun tuomari soitti yllättäen kelloa. Kanerva käänsi hevosensa keskihalkaisijalta väärään suuntaan ja aloitti laukanvaihtosarjan. Korjauksen jälkeen loppurata sujui yhtä upeasti kuin se oli alkanutkin, mutta radan unohduksesta vähennettiin kaksi prosenttia. Lopputulos oli 72.149 prosenttia maksimipisteistä, ja Kanerva sijoittui 26. tilalle.

– Hevonen oli ihan mahtava radalla. Koko alkurata, passage, lisäys ja siirtymiset oli sujuvat mielestäni. Se kuunteli niin hyvin koko ajan, etten varmaan itse edes oikein, no, vain ratsastin ja ajattelin, että tämä toimii. Tein kakkosia ja ajattelin, että hyvin menee, ja sitten että, ei hitto, hyvinkääläislähtöinen Emma Kanerva kertoi pettyneenä Suomen Ratsastajainliiton tiedotteessa.

– Tajusin vasta kun tuomari kilisytti kelloa. Ai niin, eiväthän nämä tulleet tässä kohdassa. Hevonen oli ihan todella hyvä.

Positiivista päivässä oli se, että Saksassa ammattiratsastajana työskentelevä Kanerva on raivaamassa tietään maailman huippua kohti itse kouluttamallaan 11-vuotiaalla Greek Airilla. Ratsukko oli paremmassa kunnossa kuin koskaan ja myös yleisö eli vahvasti suorituksessa mukana. Kanervalla on tallissaan myös muita kansainvälisen Grand Prix -tason hevosia.

– Maailmancupin osakilpailut tulevat olemaan osana ainakin jonkun hevosen talvikautta, maailmancupit ovat hyvä lähtökohta ensi vuodelle lähteä hakemaan olympiakvaaleja.

Mitalitaisto oli kiivas. Kultaa voitti britti Charlotte Fry upealla Glamourdalella prosentein 82.508. Tanskan kultajoukkueessa ratsastanut Cathrine Laudrup-Dufour ja Vamos Amigos tekivät virheen laukanvaihdoissa ja jäivät hopealle (81.322%). Dinja van Liere ja Hermes voitti pronssia (79.407).

Kouluratsastuksen MM-finaalia, Grand Prix vapaaohjelmaa musiikilla, voi seurata keskiviikkona Areenasta ja TV2:lta klo 22.30–00.30.

Keskiviikosta alkaen Herningissä kilpaillaan esteratsastuksessa ja pararatsastuksessa, jossa Suomea edustavat Jessica Kerttunen ja Sanna Koskiluhta. Esteratsastuksessa ei ole suomalaisedustusta.