Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ivanov ja Nikula nousivat EM-karsinnoissa muiden varjosta lentopallomiesten johtotähdiksi

Suomi pääsee keskiviikkona loistavasta asemasta toiseen otteluunsa Itävaltaa vastaan lentopalloilun EM-karsinnoissa, kun alla on jo vierasvoitto etukäteen Itävaltaa parempana pidetystä Latviasta viime lauantaina.

Latviassa passari Fedor Ivanov pelasi ensimmäisen tärkeän ottelunsa maajoukkueessa ja varahakkurin paikalta aloituskuusikkoon noussut Aaro Nikula tehtaili mykistävät tehot.

– Toivottavasti saan aloittaa kotipelissä. Yleisölle voin luvata joka pallosta taistelevan joukkueen, meillä on hyvä henki ja myös hyvä showmeininki joukkueessa. Pelaamme nuoruuden innolla, Ivanov lupasi.

Maajoukkueen ykköspassarina on viimeiset 15 vuotta ollut joko Mikko Esko tai Eemi Tervaportti. Ivanovilla on suuret saappaat täytettävänä.

– "Fede" on kahden viime vuoden aikana kehittynyt paljon. Hänellä on loistava luonne, ja hän ansaitsi paikan sen jälkeen, kun Eemi kieltäytyi kesän otteluistamme, sanoi päävalmentaja Joel Banks.

Itävalta aloitti kotitappiolla Latvialle

– Ei ollut niin helppo peli Latvialle kuin luvuista (1–3) voisi päätellä. Itävallalla on muutama kovissa liigoissa ansioitunut pelaaja, eikä heillä ole varaa hävitä meille, Ivanov korosti ottelun merkitystä.

Nikula pelasi viime kauden Portugalissa. Ensi kaudesta on olemassa julkaisematon sopimus.

Vielä toukokuussa Nikula ei ollut edes mukana maajoukkueessa, vaan hakkurina pelasi joko Joonas Jokela, Samuli Kaislasalo tai Veeti Nikkinen.

– En ollut, mutta kun kolme viikkoa myöhemmin pyydettiin sittenkin mukaan, olin valmis. Latvia-peli oli parhaani maajoukkueessa. Mutta ei jonkin pelin perusteella vielä voi vetää sellaisia johtopäätöksiä, että olisin tähti tässä joukkueessa. Minulla ja Fedellä oli jo ennen Latvia-peliä noin kymmenen yhteistä ottelua, ja luotan saavani hyviä passeja, Nikula selvitti.

– Aaroa ei pidä liikaa kehua, mutta ainesta on. Häneltä löytyy eri suuntia minne lyödä palloa, Ivanov tiivisti.