Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Emma Kanerva ja Greek Air tekivät ennätystuloksensa oikealla hetkellä

Kouluratsastuksen joukkuekilpailussa, Grand Prix´ssa, jaettiin sunnuntaina mitalit Herningin MM-kilpailuissa Tanskassa.

Suomen joukkue Anna Tallberg ja Grevens Zorro, Stella Hagelstam ja Mount St John Kom Fairytale, Mikaela Soratie ja Hot Casanova sekä Emma Kanerva ja Greek Air ratsastivat onnistuneita ohjelmia, Hyvinkään kasvatti Kanerva jopa ennätystuloksensa.

– Ei se ihan helppoa ollut, täytyy sanoa, mutta se kyllä toimi ihan hyvin radalla. Tuntui, että pystyin sitä ihan normaalisti siellä ratsastamaan. Ei tarvinnut varoa. Pikku lipsahdus kävi lisätyssä laukassa, mutta olen oikeasti todella iloinen, että pystyimme parantamaan EM-kisoista. Tämä on kauden paras tulos, olen ihan ylionnellinen. Ei voi muuta sanoa, oikeaan paikkaan tuli, Kanerva riemuitsi Suomen Ratsastajainliiton tiedotteessa.

Viimeisenä joukkueessa startannut Kanerva kantoi paineet tyylikkäästi.

– Varmasti kokemuksesta on hyötyä. Minulla on ollut viimeisissä arvokisoissa epäonnea, joten vähän jännitystä oli takana. Takapakkiakin on tullut. Nyt oli ihana saada onnistuminen.

Suomi oli 11. joukkuekilpailussa, ja Kanerva jatkaa 30 parhaan joukossa henkilökohtaiseen mitalikilpailuun GP Specialiin.

– Olen ihan itse ratsastanut hevosta 6-vuotiaasta ja kouluttanut tälle tasolle. Se, että se on päässyt mukaan maailmanmestaruuskilpailuihin on minulle henkilökohtaisesti todella iso juttu, ja tietysti koko meidän tiimille. Kaikki seisovat meidän takanamme, auttavat ja tukevat. Ihana onnistua kaikkien puolesta.

Joukkueen valmentaja Rien van der Schaft ja joukkueenjohtaja Elisabet Ehrooth olivat molemmat tyytyväisiä lopputulokseen.

– Olen todella ylpeä Emmasta, että hän pystyi joukkueen viimeisenä ratsastajana suorittamaan näin hyvin. Kaikki odottivat häneltä hyvää tulosta ja prosentteja, ja hän teki sen. Ja näyttää erittäin hyvältä huomisen suhteen, Ehrnrooth iloitsi.

Lähde: SRL:n tiedote.