Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Ruotsi kukisti Suomen koripallonaiset maaottelussa 16 pisteellä

Kolme kertaa viidessä edellisessä EM-lopputurnauksessa kymmenen parhaan joukossa ollut Ruotsi oli odotetusti liian kova vastustaja Suomen naisten koripallomaajoukkueelle sunnuntaina harjoitusturnauksen päätösottelussa. Ruotsi voitti Tampereella avausneljänneksen 23–11 ja lopulta ottelun 82–66 (43–30).

Sara Bejedi teki 20 ja Annika Holopainen 15 pistettä Suomelle. Ruotsin tehokkaimmat olivat Farhiya Abdi 16 ja Matilda Ekh 14 pisteellä.

– Emme pystyneet ensimmäisellä puoliajalla vastaamaan Ruotsin kovuuteen ja aggressiivisuuteen sillä tavalla kuin olisi vaadittu. Heillä on paljon enemmän kokemusta kovista peleistä, ja eron huomasi. Olisimme toki voineet puolustaa paremmin kuin mihin tänään pystyimme, kokenut Holopainen tiivisti.

Ruotsi sai vapaaheitoilla 22 pistettä enemmän kuin Suomi, mikä kertoo siitä, että Suomi joutui rikkomaan kookkaampaa vastustajaa paljon.

Tampereella pelanneesta Ruotsin joukkueesta kuusi pelaajaa pelasi edellisissä EM-kisoissa 2021, kun maa hävisi puolivälierissä Valko-Venäjälle 46–58 ja oli kahdeksas. Lisäksi kaksi muuta pelaajaa oli mukana 2019, kun sijoitus oli peräti kuudes. Silloin Serbia oli ruotsalaisia parempi puolivälierissä.

EM-karsinta jatkuu marraskuussa

Holopainen pelasi Yhdysvaltain yliopistoissa vuosina 2012–17 Portlandissa ja Old Dominionissa neljä kautta, ja sen jälkeen hän on pelannut useassa Euroopan liigassa. Miten Suomen naiskoripalloilu nousisi Ruotsin tasolle?

– Meillä on kaikki nuorten ikäluokat A-tasolla Euroopassa, ja heidän yhteisten kokemusten ja kovien pelien avulla Suomikin nousee, Holopainen arvioi.

Entä pitääkö lähteä yliopistoon?

– Jokaisella on oma polkunsa maajoukkueeseen. Jollekin sopii siirtyä nuorena Yhdysvaltoihin yliopistoon, ja kehittyminen siellä, toisille Suomen jälkeen siirtyminen Eurooppaan ammattilaiseksi, Holopainen pohti.

Suomi pelaa seuraavan ottelunsa 24. marraskuuta Ranskaa vastaan EM-karsinnoissa. Ottelu on kolmas kuudesta, ja kun alla ovat tappiot Liettualle ja Ukrainalle, tie vuoden 2023 EM-kisoihin on ohdakkeinen.