Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Silja Kosonen moukaroi Suomen mestariksi, Sara Killinen nappasi EM-paikan

Turun Urheiluliiton Silja Kosonen voitti moukarinheiton naisten Suomen mestaruuden Kalevan kisoissa Joensuussa. Hän heitti pisimmällään kenttäennätyksen 69,78. MM-kisoissa seitsemänneksi sijoittunut Kosonen heitti neljästi yli 69 metriä.

– Ihan jees. Monta hyvää heittoa. Aika tuulista oli, mutta en selittele, mitä vei metreistä, Kosonen tuumi uransa toisen Suomen mestaruuden jälkeen.

– Heiton alun tekniikkaa on korjattu siten, ettei tarvitse repiä. Tuli monta hyvää heittoa. Ei jäänyt yhteen.

Kovin kilpakumppani Krista Tervo sai tuloksen vasta kolmannella heitollaan ja varmisti pääsyn kolmelle viimeiselle kierrokselle. Tervo paranteli lopulta tuloksekseen 68,98 ja saavutti hopeaa. Suomen ennätysnaiselta odotetaan EM-kilpailuissa enemmän. MM-kilpailuissa hän oli kymmenes.

– En ole huolissani, mutta en ole ehtinyt treenata odotetusti MM-matkan jälkeen. Olen sen verran kokenut, etten huolestunut, vaikka kahdella ensimmäisellä en saanut tulosta. Pystyin varmistelemaan, Karhulan Katajaisten Tervo jutteli ja myönsi, ettei arvokisakarsinnassa varmistelu välttämättä riitä.

"Tämä oli unelmien täyttymys"

Suvi Koskinen heitti tasaisen sarjan, mutta viimeisellä kierroksella syntynyt sarjan pisin 65,47 ei riittänyt Sara Killisen kukistamiseen. Killinen otti SM-pronssin ja EM-paikan tuloksella 66,59.

– Tämä on unelmien täyttymys. En ajatellut, että heittäisin tänä vuonna 70 metriä ja pääsisin EM-kilpailuihin, ennätyksensä 71,02 tänä vuonna heittänyt Lapuan Virkiän Killinen iloitsi.

– Aamulla oli pala kurkussa ja jännitti. Toi paineita, kun oli kisapaikka panoksena, mutta eka heitto oli jo hyvä, Killinen viittasi pronssitulokseensa.

MM-kilpailuissa karsintaan jäänyt Koskinen pettyi Joensuussa pahasti.

– Tämä syö, mutta oli rehti kisa. Parissa heitossa varsi osui verkkoihin, Koskinen harmitteli.

Loppukesän ja alkusyksyn suunnitelmat muuttuivat EM-paikan lipeämisen myötä.

– En tiedä vielä mitä teen. Meni suunnitelmat uusiksi. Suomi–Ruotsi-maaottelu oli mielessä, mutta en tiedä pääsenkö sinnekään, Kauhajoen Karhun Koskinen sanoi.

"Ennätyksen lähelle olisi mahdollista päästä"

Voittaja Kososen ennätys on komea 73,43, mutta kalpenee Tervon SE-lukemalle 74,40. Tänä vuonna Kosonen on heittänyt parhaimmallaan 72,22.

Millaista piikkiä toivoisit Müncheniin?

– Ennätyksen lähelle olisi mahdollista päästä, Kosonen tuumi ja palasi vielä tuuliaiheeseen.

– En ole ikinä kauheasti ottanut selvää, miten tuulet vaikuttavat. Parhaimmillaan pari metriä olisi voinut tulla lisää. Teknisesti ja muutenkin heittäminen oli hyvää. Lupaa hyvää, että sai monta hyvää heittoa, Kosonen ruoti.

Kosonen ei ole huolissaan, vaikkei tänä vuonna ole vielä ennätystään parantanut.

– Tähän asti joka vuosi on tullut ennätysparannuksia ja tiedostan, ettei sitä tule joka vuosi. Pakko on hidastua jossain vaiheessa. Tulossa on monta hyvää kisaa, jossa voi parantaa.