Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Arajuuri odottaa HJK:n loppukautta hymy huulilla, kuinkas muuten

HJK:n riveihin kuluvan kauden mittaisella sopimuksella liittynyt puolustaja Paulus Arajuuri hymyilee, kuinkas muuten. Jalkapalloilijan kasvoilla on tuttu tavaramerkki, aurinkoinen ilme, läpi maanantaiaamun tiedotustilaisuuden. Arajuuri uhkuu intoa ja iloa, sillä rankka 42 ottelua sisältänyt viime kausi on vain muisto.

– Tämä on kova haaste. Hieno loppukausi tulossa, toppari ennakoi HJK-pestiään.

Arajuuri, 34, kertoi kypsytelleensä päätöstä liittyä Klubiin jo viime kaudella Kyproksella pelatessaan. Ottajia olisi ollut Kreikassa, muuallakin, ja isommalla rahalla kuin mitä pesti helsinkiläisseurassa tietää.

– Ilmaisin jo hyvän aikaa sitten, että voisin olla kiinnostunut. Tuttuni ovat ottaneet ratkaisuni hyvin vastaan, mutta ihmettelyä on tullut sopimuksen pituudesta, Arajuuri kertoi.

Puolustaja korosti, että kuluvan sesongin jälkeen kaikki on mahdollista, ja niin hänen mukaansa pitää ollakin. Joko hän siirtyy vielä ulkomaille tai jatkaa mahdollisesti Klubissa.

– Kipinä ja into pelaamiseen pitää olla. Se on tärkeintä, Arajuuri muistutti.

Toivion vierelle puolustukseen?

Maajoukkueessa uransa viime kauteen päättänyt puolustaja kertoi tykästyneensä HJK:n harjoituksiin jo viime viikolla. Nyt hänellä on seuratovereina monta tuttua, jopa maajoukkuekaveria.

– Fantastinen ryhmä. Motivaatiota ei tarvitse hakea, tosi siisti fiilis, Arajuuri hehkutti.

Klubin miehistöön lukeutuu myös nyt loukkaantuneiden listalla oleva Joona Toivio, jonka rinnalla Arajuuri urakoi topparina Suomi-paita yllään. Mahtaako duo olla jälleen kohta koossa?

– Olisihan se ajatuksena ihan kiva, en pistä vastaan, Arajuuri naurahti.

Samalla hän muistutti, että Huuhkajissa pelattiin välillä neljän tai viiden puolustajan linjalla. Numerot ovat vain numeroita, itse tekeminen ratkaisee.

– Mennään sillä, mikä joukkueelle on paras, Arajuuri totesi.

Nummelasta aikoinaan uransa alkuvaiheessa Helsingin Kallion kaupunginosaan Vaasankadulle muuttanut Arajuuri sanoo nyt viihtyvänsä Etelä-Helsingissä meren läheisyydessä. Klubin otteita hän kertoi seuranneensa kauden alusta poikkeuksellisen tarkkaan.

– Talin kuplassa pelattuja liigacupin pelejäkin katsoin internetin välityksellä, Arajuuri kertoi.