Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Akillesjännevaivasta kärsinyt Blomqvist hipoi ennätystään, mutta pettyi karsiutumiseen

Suomalaisjuoksija Nathalie Blomqvist ei selviytynyt naisten 1 500 metrin välieriin yleisurheilun MM-kilpailuissa Yhdysvaltojen Eugenessa. Hän oli alkueränsä 12:s ja aikavertailun 37:s, kun jatkopaikka oli tarjolla kunkin erän kuudelle parhaalle ja kuudelle aikavertailussa.

Blomqvist juoksi kelpo ajan 4.11,98. Hänen tänä kesänä juoksemansa ennätys on 4.10,25.

– Hieman pettynyt fiilis minulla on, odotin enemmän, juoksija kertoi Suomen urheiluliiton tiedotteessa.

Hänen mukaan kilpailu lähti hyvin liikkeelle, eikä hyvän juoksupaikan saamiseksi tarvinnut töniä.

– Juoksun edetessä juoksurytmiini tuli hieman hakemista, koska kovia ja tasaisia kilpailijoita oli ympärillä. Juoksuni ei ollut nyt niin rentoa kuin se on ollut parhaimmillaan, Blomqvist avasi.

Blomqvistin piikkaritreenit jäivät vähiin ennen ensimmäisiä aikuisten arvokilpailuja, koska hänen aikaisemminkin vihoitellut akillesjänne kipeytyi pahasti juhannuksena Oulussa käydyn kilpailun jälkeen.

– Tärkeitä treenejä jäi viime hetkinä pois ohjelmasta, mikä heikensi loppuvetoani. Vaikeaa on ollut, joten siihen nähden suoritukseni ja aikani oli nyt ihan kelvollinen.

EM-kilpailut odottavat

Täydessä kunnossa ja optimaalisella valmistautumisella ennätys ja jopa 4.10 ajan alitus olisivat olleet saavutettavissa.

– Olisin halunnut juosta sen täällä MM-areenalla. Siksi harmittaa, kun en siihen päässyt. Mutta toivotaan, että tulevaisuudessa siihen tulee uusia mahdollisuuksia.

Akillesjänteen suhteen Blomqvist elää päivä kerrallaan ennen elokuussa Münchenissä käytäviä EM-kilpailuja.

– Seuraava kilpailuni olisi Jyväskylän GP-kisoissa, joka olisi tärkeä startti ennen EM-kisoja. Pitää miettiä, joudunko lepuuttamaan jalkaani, jotta EM-kisat eivät vaarannu.

Etiopian Gudaf Tsegay piti alkuerien nopeinta vauhtia ajalla 4.02,68. Aikavertailun kautta välieriin pääsi hitaimmillaan ajalla 4.06,92.