Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsille torjuntavoitto Sveitsistä EM-jalkapallossa

Ruotsi kaatoi Sveitsin 2–1 jalkapallon naisten EM-lopputurnauksessa Englannissa.

19-vuotias Hanna Bennison teki voittomaalin 79. minuutilla. Ruotsin vaihtopelaaja Rebecka Blomqvist iski vielä pallon kahdesti maaliin loppuhetkillä, mutta kumpikin hylättiin paitsion vuoksi.

Maailmanrankingin kakkosmaa Ruotsi on ollut yllättävän tiukoilla EM-nurmilla, kun avausottelu Hollantiakin vastaan päättyi sinikeltaisten pettymykseksi tasapeliin.

Sveitsillä oli maalin lisäksi keskiviikon ottelussa kourallinen laadukkaita paikkoja. Alussa sille vihellettiin rangaistuspotku, joka kuitenkin hylättiin VAR-tarkastuksen jälkeen.

Ruotsi on edellisen kerran hävinnyt olympiafinaalissa, silloinkin rankkareilla. Varsinaisella peliajalla Ruotsi on viimeksi taipunut maaliskuussa 2020 Tanskalle.

Lohkon toisessa ottelussa kello 22 Suomen aikaa nurmelle nousevat Hollanti ja Portugali. C-lohko on vielä täysin auki, sillä myös Portugali ja Sveitsi päätyivät kohtaamisessaan pistejakoon.