RiVoLi juhlisti yli satavuotista taivaltaan – seuralle Aikuisliikunnan Tähtiseura-sinetti

Riihimäen Voimistelu ja Liikunta järjesti toukokuun lopulla kahden vuoden koronatauon jälkeen koko seuran yhteisen kevätnäytöksen Riihimäen Urheilutalolla. Samalla seura pääsi viimein juhlimaan näyttävästi 101-vuotista taivaltaan.

Kevätnäytöksessä vieraillut Suomen Voimisteluliiton hallituksen varapuheenjohtaja Eerika Laalo-Häikiö luovutti RiVoLille aikuisliikunnan Tähtiseurasinetin. Tähtiseuratunnus on osoitus laadukkaasta seuratoiminnasta.

Tähtiseura-laatuohjelma jakautuu kolmeen eri osa-alueeseen: lasten ja nuorten urheilun laatutekijöihin, aikuisliikunnan laatutekijöihin ja huippu-urheilun laatutekijöihin. Lasten ja nuorten Tähtiseura-sinetin RiVoLi vastaanotti Gymnaestrada -tapahtumassa Turussa kesällä 2018.

Kevätnäytöksen väliajalla RiVoLin hallituksen Sirkku Suokas esitteli aikaa ja vaivaa säästelemättä kokoamaansa digitaalista seuran 100-vuotishistoriikkiä.

– Yksityiskohtaisesti tallennetut ja kymmenen eri vuosikymmen kootut tapahtumat ja tiedot ovat osa niin voimistelutoiminnan kuin Riihimäenkin mielenkiintoista historiaa, Suokas toteaa.

Ilman osaavia sekä innostavia ohjaajia ei ole myöskään innokkaita jumppareita.

Hieman haikeissakin tunnelmissa kevätkauden päätösnäytöstä vietettiin. Seuran pitkäaikainen joukkuevoimistelun valmentaja ja lajivastaava Milla Smolander siirtyy työelämän haasteisiin ja jättää toistaiseksi valmennustoiminnan seurassa. SVUL:n Uudenmaanpiirin myöntämä ohjaajastipendi siivitti seuran kiitosta hänelle.

Kiitollisena ohjaajien ja seuratoimijoiden panoksesta RiVoLi muisti yli 40 vuotta yhtäjaksoisesti seurassa nuorten ja aikuisliikunnan ryhmiä ohjannutta ja edelleen ohjaavaa monitoiminaista ja seura-aktiivia Marja Viitasta.

– Valmentajien ja ohjaajien työ liikuntaharrastuksen eteenpäin viemisessä on jokaiselle seuralle merkityksellinen. Ilman harrastajia ei toki ole seuroja, mutta ilman hyviä ja osaavia sekä innostavia ja positiivisesti kannustavia ohjaajia ei ole myöskään innokkaita jumppareita, RiVolin puheenjohtaja Taina Koistinen toteaa.

Tunteikkaita liikutuksen hetkiä näytöksessä koettiin, kun seuran puheenjohtaja Koistinen luovutti seurakoordinaattori Meri Santaselle ”Vuoden Seuralainen” -kunniakirjan. Kunniakirja oli tunnustus ahkerasti seuratyötä ja ohjaustyötä päätyönään tekevälle Santaselle.

Akrobatiavoimistelu on saanut RiVoLissa vankan jalansijan nuorten ohjaajien käsissä. Emma Teperi ja Aino Antas ovat vieneet joukkueita kilpa-areenoille ja heidän esimerkistään myös moni nuori voimistelija on rohkaistunut ohjaustyöhön.

Seura huomioikin ja kiitti nuoria aloittavia akrobatiavoimistelun ohjaajia. Veera Hahtimaa, Nana Pönni ja Henna Miettinen saivat Vuoden Nuori Ohjaaja -kunniakirjat.

Lisäksi viime vuonna akrobatiavoimistelun valtakunnallisessa mestaruuskilpailussa kolmannen sijan triojen 2. luokassa saavuttanut joukkue – Moona Anttila, Lilja Ericsson, Ella Tiukka – sai Vuoden Joukkue -kunniakirjan.

Kirsi Turunen palkittiin puolestaan Vuoden Aikuisliikunnan kehittäjä -kunniakirjalla.

RiVoLin harrasteliikuntaryhmät jäivät kesätauolle, mutta kilparyhmät treenaavat lähes koko kesän. Syyskausi starttaa elokuun puolivälissä. Ilmoittautuminen syyskaudelle avautuu heinäkuussa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut