Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HyMKin Noora Uro ajoi kahdesti podiumille motocrossin SM-osakilpailussa – Sampo Rainiolla karmeaa epäonnea

Hyvinkään Moottorikerhon Noora Uro ajoi kahdesti podiumille MXD-luokassa, kun Siilinjärvellä ajettiin viikonloppuna motocrossin toinen SM-osakilpailu. Salpausselän Moottorikerhon Melissa Mäntylä ajoi edelliskisan tavoin voittoon molemmissa erissä.

Ensimmäisen erän aloitti parhaiten Uro, joka piti johtopaikkaa hallussaan kolme ensimmäistä kierrosta. Tämän jälkeen Mäntylä nousi kärkeen ja teki kierros kierrokselta eroa muihin. Maaliin Mäntylä ehti reilun puoli minuuttia ennen toiseksi ajanutta Uroa. Kolmantena ruutulipulle ajoi Pohjois-Karjalan Moottorikerhon Janette Mielonen.

Toisessa erässä parhaiten puomilta irtosi Heinolan MK:n Milla Turunen. Mäntylä nousi kuitenkin hetkessä kärkeen ja karkasi myös saman tien muilta. Turunen pysyi pari kierrosta kakkospaikalla, mutta sitten ohi tulivat Mielonen ja Uro. Urolle siis toisesta lähdöstä podiumin kolmospaikka.

Uro on kokonaispisteissä Mäntylän jälkeen toisena. Kolmantena on Karkkilan Moottorikerhon hyvinkääläislähtöinen Ria Virtanen, joka ajoi Siilinjärvellä molempien erien neljänneksi.

Sampo Rainiolla oli epäonnekas kisaviikonloppu MX2-luokassa. Ex-HyMK-kuski oli aika-ajon ykkönen, mutta joutui jo ensimmäisen erän lähtökaarteessa joukkokolariin. Kun Rainio joutui vielä käymään ratavarikolla korjaamassa jumiutunutta keulan starttinappia, oli hänen osaltaan erä pilalla.

Toisen erän Rainio joutui keskeyttämään teknisen vian takia.

MX2-luokassa erävoittoihin ajoivat Kimi Koskinen ja Mauno Nieminen.

MX1-luokkaa hallitsi Jere Haavisto, joka ajoi molempien erien voittoon.

Seuraava motocrossin SM-osakilpailu on kolmen viikon kuluttua Orimattilassa.

Lähde: SML AMOQ SM-Motocross -tiedotus.