Emma Kanerva GP Specialin voittoon Feldrose FRH:lla Hampurissa – hyvinkääläislähtöisen ratsastajan taidot ovat herättäneet kansainvälistä huomiota

Kouluratsastaja Emma Kanerva loisti 4*-kilpailussa Hampurissa. Kanerva voitti Grand Prix Specialin 10-vuotiaalla Feldrose FRH:lla hyvällä tuloksella 71,936 prosenttia maksimipisteistä. Feldrose kilpaili vasta toista kertaa kansainvälisesti ja nyt ensimmäistä kertaa neljän tähden tasolla.

Kanervan kouluttamat kolme kansainvälisen Grand Prix -tason hevosta, Feldrose FRH, EM-ratsu Greek Air ja Mist of Titanium, ovat kaikki nuoria ja uransa alkuvaiheessa. Ne ovat tahkonneet loistavia tuloksia pitkin kevättä. Kanervan ratsastustaidot ovat myös herättäneet kansainvälistä huomiota.

– Olen tehnyt todella paljon perustyötä hevosteni kanssa. Kaikki kolme hevosta ovat olleet minulla alusta, 5–6-vuotiaasta alkaen. Sieltä lähtien olen tehnyt niiden kanssa ahkerasti pitkäjänteistä työtä. Olen edennyt hevosten ehdoilla, odottanut, että ne ovat valmiita näyttämään mihin ne pystyvät. Kun perustyön tekee hyvin, ”temput” toimivat”, ammattilaisena Saksassa työskentelevä Emma Kanerva kuvailee Suomen Ratsastajainliiton tiedotteessa.

Hyvinkäältä maailmalle lähtenyt Kanerva, 37, on kilpaillut EM-tasolla jo nuorena ratsastajana ja voittanut silloin henkilökohtaista hopeaa ja pronssia. Avoimissa EM-kilpailuissa hän on ollut mukana neljä kertaa, ja paras menestys tuli viime kesänä Hagenissa, jossa Kanerva ja Greek Air olivat mukana semifinaalissa ja joukkue sijoittui kuudenneksi. MM-kilpailuissa hän oli Sini Spiritillä 24. vuonna 2010 ja 22. Lontoon olympialaisissa vuonna 2012.

– Valmistautuessani Lontooseen minulla oli edellisen kerran useampi kansainvälisen tason GP-hevonen. Tilanne on nyt todella jännittävä, kaikki kolme ovat vielä nuoria.

Feldrosea Kanerva kuvailee erittäin energiseksi ja välillä liiankin herkäksi ja reaktiiviseksi tammaksi. Sillä on paljon vahvuuksia, kuten passage, ajoittain jo piaffe, ravisulut, vaihdot, Kanerva luettelee.

– Se on muuttunut viime aikoina. Se oli nuorempana matala edestä, mutta on nyt saanut ryhtiä ja on enemmän ylämäkeen. Se on pienikokoinen, mutta näyttää nyt isommalta.

Tärkeä linkki menestyksessä on yhteistyö hevosten omistajan Gert Saborowskin kanssa. Hänen tallillaan Stadessa ratsastaa myös Hampurissa toiseksi kahden tähden kilpailussa sijoittunut Melinda Ignatius.

– Melinda tuli kuutisen vuotta sitten muutamaksi kuukaudeksi auttelemaan minua silloiselle tallille Hampuriin, Kanerva naureskelee.

Ignatius ja Hans Im Glueck paransivat sijoitustaan eilisestä kuudennesta sijasta ollen Intermediate I -luokassa toinen 70,098 prosentin tuloksella.

Sunnuntaina Hampurissa kilpaillaan sekä esteratsastuksen legendaarinen 91. Hampurin Derby että kouluratsastuksen ainutlaatuinen 62. Deutsches Dressur-Derby, jossa kilpailijat vaihtavat hevosia GP-tason kilpailussa.

Kanerva starttaa seuraavan kerran kolmen tähden tasolla Hagenissa kesäkuun puolivälissä. Kauden päätavoite Herningin MM-kilpailut ovat elokuun alussa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut