Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Jukka Jalonen lähetti kipakat terveiset Slovakiaan – "Kyllä mä sen ymmärrän, että se ottaa pattiin"

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen lähetti kipakat terveiset Slovakian apulais-GM:lle Oto Hascakille, joka Ilta-Sanomien mukaan oli sport.sk:n haastattelussa valittanut Suomen tuhoavan jääkiekkoilun puolustusvoittoisella pelityylillään.

– Ehkä me on tuhottu heidän pelinsä, Jalonen napautti.

– Meillä on sellainen filosofia, että kun meillä on kiekko, me hyökätään viidellä, ja kun vastustajalle on kiekko, me puolustetaan viidellä. Kyllä ymmärrän sen, että se harmittaa, että meitä vastaan on vaikea luoda maalipaikkoja. Mutta se on puolustamisen tarkoitus, että me ollaan vähän ilkeämpiä. Slovakia haluaa hyökätä mutta ei saa mitään aikaiseksi. Kyllä mä sen ymmärrän, että se ottaa pattiin.

Jalonen myös muistutti Suomen pitäneen kiekkoa Slovakiaa enemmän puolivälierässä.

– Jos ei ymmärrä sitä, ei tule voittamaankaan yhtään pelejä. Jos ei tajua, mistä tässä on kysymys. Jääkiekko on peli, jossa on kaksi vaihetta, hyökkääminen ja puolustaminen. Jos toinen tykkää hyökätä perhanasti, toisen kannattaa ottaa se mukavuusalue pois. Me ollaan aika hyviä siinä, Jalonen sanoi.

– Jos Slovakia noin ajattelee, ei ne ikinä tule mitään voittamaankaan.

"Siellä muutama suomalainen kännissä huutaa"

Jalonen ei myöskään innostunut hänelle esitetystä kysymyksestä, että onko Suomella etua joukkueen kokemuksesta välierissä. Lauantaina vastaan asettuva Yhdysvaltain joukkue koostuu pääosin nuoremmista pelaajista.

– En mä kyllä osaa ajatella, että me johdetaan 1–0 tai 2–0. Se on 0–0 taulussa. Kyllä se pitää ansaita, Jalonen aloitti.

Sen jälkeen päävalmentaja jatkoi kiivaassa sävellajissa vastaustaan, jonka perusteesi oli, että Suomi keskittyy omaan tekemiseensä.

– Totta kai me luotetaan niihin pelaajiin, mutta ei me ajatella niin, että kun meillä on kokeneita Euroopassa pelaavia miehiä, niin me ollaan parempia kuin ne, että ne ovat vain nuoria poikia NHL:stä. En mä ainakaan ajattele niin. Ei tulisi mieleenkään. En mä mieti yhtään sitä. Ei mitään merkitystä. Me mietitään, miten me pelataan, ja me lähdetään pelaamaan. Siis pitäisikö mun sanoa pelaajille, että me olemme kokeneempia, että meillä on etu siinä? Nehän rupeaisi nauramaan mulle, Jalonen lasketteli. 

– En mä muuta mitään, kun siellä on nuoria jätkiä. Ei se vaikuta käytännössä mitään meidän tekemiseen. Totta kai me katotaan, miten ne pelaa, mutta ei se vaikuta isossa kuvassa mitenkään siihen, miten me lähdetään pelaamaan, että siellä on vain kokemattomia NHL-pelaajia mukana. Me ei mietitä hirveästi vastustajia, muuta kuin miten ne pelaa kollektiivisesti. En mä edes tiedä, minkä ikäisiä jätkiä siellä on, ei mua kiinnosta pätkääkään. Joku kokematon voi tehdä hattutempun huomenna.

Päävalmentaja kertoi, mistä MM-kotikisojen paineet tulevat.

– Ainahan on paineita, varsinkin kotikentällä on erilaista valmentaa. Siinä tulee inhimillinen piirre, että 99 prossaa on meidän kannattajia ja näkee sen ilon ja innon. Ja jos joutuu tuottamaan pettymyksen, se on paljon konkreettisempi juttu kuin jos ollaan ulkomailla ja siellä muutama suomalainen kännissä huutaa. Totta kai sekin on hieno homma. Kannustuksen kokee paljon voimakkaammin.