Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Hyvinkääläisessä Heinosen perheessä ei ole vuosiin tarvinnut miettiä, mitä tehtäisiin heinäkuussa

Hyvinkään Tahko sai kunnian järjestää pesäpallon 100-vuotisjuhlavuoden suurimman leirin.

Hyvinkääläisessä Heinosen perheessä ei ole vuosikausiin tarvinnut miettiä, minne mentäisiin tai mitä tehtäisiin kesällä. Pesäpallo on sanellut kesälomakohteet vuodesta 2015.

Niilo oli F-ikäinen. Leiri oli Ruovedellä ja vettä satoi koko leiriviikon. Se oli meidän ensimmäinen leirikokemus, Hanna Heinonen muistelee missäpä muualla kuin pesäpallokentän laidalla.

– Silloin me muut ei oltu koko viikkoa leirillä mukana, sillä meillä oli talonrakennus kesken ja siirtonurmikko tuli samalla viikolla.

Sittemmin leiripaikkakunnalle on usein matkannut koko perhe. Leiriläinen on yöpynyt joukkueen kanssa koululla ja muu perhe missä milloinkin.

– Nyt on menty monta vuotta niin, että olemme kesäisin kiertäneet alueleirit ja kolme valtakunnallista leiriä. Kun on kolme pelaavaa lasta ja kaikki ovat aina olleet eri leireillä, on koko perheen heinäkuu mennyt pesisleireillä.

Vaikka leirit ovat lapsille, tarvitaan vanhempia leiriviikon aikana sekä kuskeiksi että toimitsijoiksi.

On osunut aika mukavia leirejä ja kivoja kelejä.

– Ei tosiaan ole vuosiin ihan hirveästi tarvinnut tehdä mitään suunnitelmia heinäkuulle, Hanna Heinonen nauraa ja jatkaa:

– On osunut aika mukavia leirejä ja kivoja kelejä. On voinut lomailla siinä kentän laidalla vaikka aurinkoa ottamalla.

Tänä kesänä Heinosen perheen ei tarvitse matkata kotikenttää pidemmälle, sillä pesäpallon valtakunnallinen suurleiri järjestetään Hyvinkäällä 11.–16. heinäkuuta. Perheen lapsista Lassi ja Kerttu pelaavat leirillä ja Niilo tuomaroi. Hanna puolestaan vastaa leirin viestinnästä.

– Ja Tomppa [perheen isä] hoitaa parhaansa mukaan Lassin ja Kertun joukkueiden talkoovuoroja.

Hanna Heinonen osaa odottaa kiireistä leiriviikkoa, sillä tämä on hänelle jo kolmas Hyvinkäällä pidetty leiri, jonka järjestelyissä hän on mukana. Vuonna 2019 Tahko järjesti valtakunnallisen Nuorisoleirin ja 2016 Tenavaleirin.

– Viime leirillä kuljin pitkin kenttiä ottamassa kuvia ja illalla sitten joskus yhdentoista jälkeen editoin niitä ja vein kuvapankkiin. Varmasti nytkin on aika työntäyteinen viikko luvassa, mutta samalla myös kiva viikko. Näkee paljon ihmisiä ja iloisia lapsia. Säät ovat olleet viime leireillä erinomaisia, joten toivotaan aurinkoa Hyvinkäällekin.

Heinosten perheen lapsille pesisleirit ovat aina olleet kesän kohokohtia. Useita leirejä kiertäneenä ja kokeneena Hanna Heinonen uskaltaa sanoa, että Hyvinkää on hyvä pesisleiripaikkakunta – ellei jopa loistava.

– Itse asiassa nämä pesiksen 100-vuotisjuhlavuoden leirit eivät olleet lainkaan haussa, vaan Pesäpalloliitto myönsi ne ansioituneille leirijärjestäjille. Tahkolta siis kysyttiin, haluaako seura järjestää Suurleirin.

Ja totta kai Tahko halusi, sillä sehän on iso kunnia seuralle. Leirin viestintävastaavana Hanna Heinonen luottaa Tahkon selviävän myös leiriurakasta kunnialla.

– Meillä on aika kokeneita leirijärjestäjiä, joten organisaatio pyörii kivasti. Hyvinkäällä on käytännönjärjestelyt toimineet tosi hyvin. Meillä on älytön määrä hyviä kenttiä. Olemmekin aina saaneet kiitosta siitä, että välimatkat eivät ole Hyvinkään leirillä pitkiä.

Kun Hyvinkään Suurleiri päättyy lauantaina 16. heinäkuuta, suuntaavat Heinoset Kainuuseen. Sotkamossa alkaa tiistaina 19. heinäkuuta, perheen nuorimmaisen eli Kertun, Tenavaleiri.

– Niin hullulta kuin kuulostaa, en haluaisi muulla tavalla lomailla, Digital Content Lead -tittelillä Koneella työskentelevä Hanna Heinonen nauraa.

Kesäisin järjestetään neljä valtakunnallista pesäpalloleiriä: Naperoleiri (F–G-ikäiset, alle 10-vuotiaat), Tenavaleiri (E-ikäiset, alle 12-vuotiaat), Suurleiri (D-ikäiset, alle 14-vuotiaat) sekä Nuorisoleiri (C-ikäiset, alle 16-vuotiaat). Tänä kesänä Naperoleiri järjestetään Siilinjärvellä, Tenavaleiri Sotkamossa, Suurleiri Hyvinkäällä sekä Nuorisoleiri Seinäjoella.