Janakkala-stipendi Onni Ruokankaalle – "Keihäänheitto on mulle elämäntapa"

Keihäänheittäjä Onni Ruokangas (s. 2003) saa viidettä kertaa jaettavan Janakkala-stipendin. Stipendin suuruus on 1000 euroa. Janakkala-stipendin saaja julkistettiin Turengin Kevätkarkeloilla 14.5.

Tervakoskelainen Janakkalan Janaa edustava Ruokangas voitti viime vuonna nuorten EM-hopeaa ja pärjäsi hienosti myös nuorten MM-kisoissa Nairobissa. Hän on päässyt 2017– 20 vuosittain mitalisijoille SM-kisoissa. Näyttöä on jo niin paljon, että hänet on valittu kovatasoiseen yleisurheilun Team Finland-valmennusryhmään.

Seuraavana tavoitteena on oman ikäluokan (U20) maailmanmestaruus ja ammattilaisura urheilun parissa. Sitä ennen Janakkalan lukiota käyvällä nuorella on edessään vielä syksyllä muutaman aineen ylioppilaskirjoitukset ja armeija.

– Onni on aina ollut oman tiensä kulkija. Kun meillä perheessä muut ovat pelanneet jalkapalloa, Onni valitsi hyvin varhain ja määrätietoisesti omaksi lajikseen keihäänheiton, Onnin isä Jani Ruokangas kertoo.

Ensimmäinen puunoksasta tehty keihäs vaihtui varsin pian oikeaan ja Onni sai jo 9-vuotiaana ensimmäinen valmentajan, Mikko Halvarin. Nykyään Onnia valmentaa Pasi Kuusinen.

– Lajina keihäänheitto on mulle elämäntapa. Haluan ja olen valmis tekemään kaikkeni sen eteen, että voin joskus sanoa itseäni kaikkien aikojen parhaaksi keihäänheittäjäksi, Onni Ruokangas sanoo itse.

Janakkalan 150-vuotisjuhlavuonna 2016 perustettu Janakkala-stipendi jaetaan vuosittain janakkalalaiselle 18–30-vuotiaalle nuorelle, joka on menestynyt urheilussa, kulttuurissa, taiteessa tai tieteessä. Jokainen stipendin saaja myös valokuvataan ja kuvat laitetaan esille Janakkalan pääkirjastoon.

Janakkala-stipendin ovat saaneet soutaja Robert Ven, judoka Luukas Saha, viulisti Linda Suolahti ja voimanostaja Emmi Viljanen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut