Panthers-luotsina aloittava Megyaszai haluaa tekemisen meininkiä – "Haluan, että meistä näkyy sellainen pelaamisen vimma"

RSS Panthersin valmentajaksi tulee ensi kaudelle alueen salibandyssä hyvinkin tuttu nimi – Daniel Megyaszai. SC TOPin kasvatti, Panthersissa itsekin pelannut hyökkääjä on viime vuodet puurtanut pelikentillä F-liigan Steelersissä ja LASBissa.

Megyaszaita Panthers-ruoriin houkutteli päättyneen kauden pantteri-luotsi, itse kakkosvalmentajaksi jäävä Tero Turpeinen, joka kuuli, ettei Megyaszai aio jatkaa pelaamista Lahdessa.

– Alun perin minun piti pelata Lahdessa vielä ensi kausi, mutta töiden muuttuessa se olisi käynyt käytännössä mahdottomaksi. Olen ollut pitkään enemmän kiinnostunut valmentamisesta kuin pelaamisesta. Päätös ei tullut hetken mielijohteesta. Halusin olla itsestäni täysin varma, että nyt on se aika, kun siirryn pelaajasta valmentajaksi, Megyaszai toteaa.

Viimeiset vuodet Riihimäen ulkopuolella pelanneena Megyaszai pääsee Panthers-organisaatioon tuorein silmin.

Suomisarjassa pelaava Panthers oli vähällä päästä tällä kaudella Divarin nousukarsintoihin. Megyaszain mukaan hyvän loppukauden ei pidä antaa hämätä, sillä osa edellä olleista joukkueista oli ilmoittanut, ettei lähde nousujahtiin.

Nyt tavoite on tehdä arjessa entistä määrätietoisemmin töitä.

– Kyllä paras tulos tulee, kun meidän arkitekeminen alkaa kestää päivänvalon. Meidän pitää omalla tekemisellä ansaita yleisön luottamus ja saada jälleen kerran sarjan paras kotiyleisö meidän taakse, Megyaszai sanoo.

Hänen mukaansa joukkueen pelitapa uudistuu ensi kaudelle. Muutoksia tulee puolustuspelaamiseen, prässäämiseen ja pallolliseen peliin. Myös harjoittelun viikkorytmiä muutetaan korvaamalla yksi lajiharjoitus muulla treenillä.

– Muutoksia tulee myös toimintatapoihin. Näkyvin on varmasti se, että joukkueella on yhteiset säännöt ja toimintatavat. Siitä asiasta ei löydy ensi kaudella kultaista keskitietä, vaan joko sitoudut tai et ole mukana.

Megyaszai haluaa, että hänen oma intohimonsa ja innostuksensa tarttuu pelaajiin.

– Kyllä minä haluan, että meistä näkyy sellainen pelaamisen vimma ja halu voittaa jo ihan arkitasolla. Ei tässä ammattiurheilijoita olla, mutta pitää palata suunnannäyttäjäksi tälle sarjatasolle. Että jokainen, joka tulee katsomaan meitä ajattelee, että perhana mikä meininki.

Panthersin joukkueen kasaaminen on valmentajan mukaan hyvällä mallilla. Runko pysyy koossa ja kiinnostusta myös muualta on ollut.

– Haluamme pitää kiinni riihimäkeläisestä identiteetistämme. Viime kaudella 24 pelaajasta peräti 22 oli kotoisin Riihimäki/Loppi-alueelta ja se on meille huima voimavara, Megyaszai sanoo.

Valmennus on aloittanut työt keskustelemalla jokaisen pelaajan kanssa viime kausien tekemisistä. Treenikausi alkaa parin viikon päästä. Kesän lajitreeneissä aiotaan tarttua jo myös pelillisiin asioihin.

Mainos: Aamuposti

Mainos: Hämeen kesäyliopisto

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut