Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvinkään Urheiluautoilijoiden Jesse Kallio tähtää kesällä SM-rallipoluilla kärkeen – "Kokemukseni rallin sorapyöristä on edelleen aika vähäinen"

Kansainvälisissä rallicrosskilpailuissa huippumenestystä edellisillä kausilla saavuttanut Jesse Kallio, 21, yllätti kauden 2022 kynnyksellä ilmoittamalla tiedotteessaan ajavansa tällä kaudella rallin SM-sarjassa.

Kallio hankki taustavoimiensa avustuksella Ford Fiesta Rally4 -auton, jolla hän lähti mukaan kaksivetoisten autojen SM4-luokkaan. Nuorten kuskien keskuudessa suosittu luokka on varsin kovatasoinen.

Alkukaudella ajettiin lumella kolme SM-osakilpailua, joissa kaikissa Kallio ja kartanlukija Toni Nuikka ylsivät pohja-aikavauhtiin luokassaan.

Autokunnan tuloskäyrä näyttää vahvasti ylöspäin, sillä avauskisan viidennen sijan jälkeen palkintokorokesijoitus oli jo lähellä Kallion ajaessa neljänneksi. Talvikauden päätöskisa toi Hyvinkään Autourheilijoiden edustajalle jo ensimmäisen podiumpaikan kolmossijan myötä.

– Tuloksetkin sen kertoivat, että on tehty asioita oikein ja kehitystä tapahtui. Tästä on hyvä tilanne jatkaa kohti kesän kisoja, Kallio toteaa tiedotteessa.

Rallin SM-sarjan jatkuu tulevana viikonloppuna Turussa.

– Odottavaisin fiiliksin startataan sorakisoihin ja yritetään haastaa kaikki luokan kärkikuskit. Hyvät testit on päästy ajamaan ja se olikin tärkeä homma, koska kokemukseni rallin sorapyöristä on edelleen aika vähäinen.

Kallio seuraa rallicrossiin liittyviä tapahtumia edelleen tiiviisti eikä suinkaan ole sulkenut sitä ovea omalta kohdaltaan.

– RX on ollut mielessä ja totta kai tapahtumia siellä seurataan koko ajan. Lajin sähköistyminen tuo omat haasteensa ennestään jo kalliille lajille, Kallio tiedostaa.

– Jos jotain hyviä juttuja sieltä puolelta tulee eteen, niin aina ne kiinnostavat. Eli ovet lajille pysyvät auki. Mielenkiintoista on nähdä, mihin sähköisyys lajin vie parin seuraavan vuoden aikana.

Lähde: Jesse Kallio Racingin tiedote.