Juuso Matikainen hallitsi Hyvinkäällä TOP250-luokkaa – HyMK:n Alex Laine piti myös hyvää vauhti kotiradalla

Hyvinkään Vauhtipuistossa ajetussa motocrossin MX-liigan avauskisassa TOP250-luokan A-ryhmässä nähtiin useita huippukuljettajia, jotka varmasti myös testasivat vauhtiaan kahden viikon kuluttua käynnistyvää motocrossin SM-sarjaa varten. A-ryhmän ensimmäisessä erässä ei kärkipaikoista suurempaa kamppailua syntynyt. Juuso Matikainen ajoi jo aika-ajossa kaksi sekuntia muita nopeimman kierroksen ja vauhti näkyi myös avauserässä. Matikainen johti erää lähdöstä maaliin ja voitti sen 15 sekunnin erolla ennen Mauno Niemistä ja Pekka Nissistä.

Toinen erä oli kärkimiehen osalta kuin ensimmäisen uusinta. Matikainen otti heti johtopaikan, eikä tuosta paikasta enää luopunut. Kimi Koskinen ajoi koko erän kakkospaikalla ja kolmantena maaliin kiirehti Pekka Nissinen. Päivän voittaja oli siis kahdella erävoitollaan Matikainen. Toiseksi sijoittui Koskinen. Hän ajoi eräsijat 4 ja 2. Kolmanneksi kaksi kolmossijaa ajanut Nissinen. HyMK:n Joni Ahola oli 11:s.

MX TOP250-luokan B-ryhmässä Aaro Menna otti kaksi erävoittoa ja voitti näin päivän kisan. Lari Lehtiö ajoi toiseksi kahdella kakkossijalla ja kolmantena podiumille nousi Atte Tolonen. Hän ajoi eräsijat 3 ja 4. HyMK:n Miko Pirinen oli yhdeksäs.

C-ryhmässä päivän kolme parasta olivat Matti Sahaviita, Juho Simola ja Janne Helenius ja D-ryhmässä podiumille noustiin järjestyksessä Alex Syysmäki, Ville Ritola ja Tero Heino. Ensimmäisen erän voittoon ajanut RiMPKK:n Onni Korkeamäki jäi yhteistuloksissa niukasti neljänneksi.

MXQUAD-luokassa ajettiin SM-pisteistä. Max Karilainen ja Niko Laakso nappasivat molemmat viikonloputa 47 pistettä. HyMK:n Tuomas Kuivamäki ennätti yhteistuloksissa neljänneksi tienaten 34 pistettä.

Lauantaina vauhdissa olivat nuorimmat motocrosslupaukset, kun radalle starttasivat MX65-luokka sekä 85-kuutioisilla pyörillä kisaavat MXC/B- ja MXC/A-luokat.

MX65-luokassa voittoon ajoi Etelä-Suomen Moottorikerhoa edustava Eeka Laaksonen. MXC/B-luokassa Vilho Vehviläisen vauhti oli muille liikaa. Viktor Leppälä puolestaan dominoi Liigan ulkopuolella ajettua MXC/A-luokan kilpailua voittamalla molemmat erät. HyMK:n Elias Penttinen sijoittui Leppälän hallitsemassa luokassa kahdeksanneksi.

MX65-luokassa oli mukana kaikkiaan 83 kuljettajaa, joista 40 nopeinta meni A-finaaliin ja loput B-finaaliin. Hyvinkään Moottorikerho kuljettajista tuloslistalla korkeimmalle nousi Elias Saarimäki, joka oli yhteistuloksissa 13:s. Ensimmäisessä erässä nuori HyMK-kuski oli 14:s. Toisessa hän paransi kolme sijaa ollen 11:s.

Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan Samuel Paalasmaa oli toisessa erässä 17:s petraten ensimmäisen erän sijoitustaan pykälällä.

Paikallisista kuljettajista A-finaalissa ajoivat myös HyMK:n Joni Salmi sekä RiMPKK:n Taavi Arkonsuo.

MXC-luokassa oli peräti 93 kuljettajaa, jotka laitettiin aika-ajojen perusteella kolmeen finaaliin. A-finaalissa ensimmäisen erän lähtökaarteen joukkokolarin jälkeen päästiin kunnon kisavauhtiin. MXC/B-luokan osalta erän voitti Siilinjärven Vesan Vilho Vehviläinen. Vauhti kulkee suvussa, sillä Vilhon isä on vuosikaudet motocrossin MM-sarjaa kiertänyt Jussi Vehviläinen. Toinen erä ei sujunut Vehviläiseltä aivan samaan malliin, mutta neljäskin sija riitti päivän voittoon.

HyMK:n Alex Laine piti myös hyvää vauhti kotiradalla ollen päivän yhteistuloksissa A-finaalin kuudes. Seurakaveri Eetu Saarimäki ylsi sijalle 13. Helsingin Moottorikerhoa edustava hyvinkääläinen Okko Ollila oli 11:s.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut