Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kimi Tanin Ranskan-kilpailu sujui nappiin – Riihimäen nuori kartingkuljettaja kamppailee Ranskan juniorimestaruudesta

Riihimäkeläinen vasta 12-vuotias kartingkuljettaja Kimi Tani ajoi hienon kisan Ranskan mestaruusosakilpailussa, kun hän otti viikonloppuna voiton Aunay-les-Bois’ssa ajetusta Ranskan Juniorkarting-sarjan osakilpailusta.

Sarjan kolmas osakilpailu tarjosi nuorelle kartinglupaukselle täydellisen sunnuntain. Tani ajoi vakuuttavasti voittaen sekä esifinaalin että finaalin.

Voitto maistui hyvältä haasteellisen lauantain jälkeen.

Perjantain vapaissa harjoituksissa Tani kolkutteli kärkiaikoja jokaisessa vedossa ja odotukset olivat korkealla. Aika-ajossa hän ei saanut aikaiseksi täydellistä kierrosta sijoituksen ollessa neljäs. Mitään ei ollut vielä kuitenkaan menetetty.

– Koska kyseessä on yksimerkkiluokka, ovat erot tosi pienet kärkikuljettajien kesken. Aika-ajo ei mennyt ihan nappiin, mutta tiesin, että vauhtini riittää ajamaan voitosta, joten ei ollut aihetta hermoiluun, Tani kertoi tiedotteessa.

Vielä hauskempaa oli kuunnella Maamme-laulua korkeimmalla korokkeella.

Kimi Tani

Lauantain ensimmäisessä alkuerässä Tani taisteli voitosta aina viimeiselle kierrokselle asti, jolloin kilpakumppani ajoi kylkeen ja suomalaisen matka jäi siihen. Keskeytyksestä sisuuntuneena Tani teki näyttävän nousun toisessa alkuerässä, nousten kaikkiaan 15 sijaa, ja oli maalissa kolmas.

– Vauhti oli ihan hyvää koko lauantain. Ensimmäisen erän keskeytys pudotti meikäläisen koko joukon keskivaiheille yhteispisteissä, mutta kyllä sieltä ehtii nousta esifinaalissa riittävästi, jotta voi finaalissa taistella taas voitosta.

Tani noudatti suunnitelmaansa, teki näyttävän nousun esifinaalissa ja ajoi voittajana ruutulipulle.

Finaalissa Tani sai tehdä täyden työn taistellessaan ykköspaikasta koko finaalin ajan Enzo Perrot-Thommerotin kanssa. Viimeisillä kierroksilla Tani sai puristettua itsestään enemmän irti ja ajoi voittajana maaliin.

– Pitkästä aikaa sain ajaa ilman teknisiä ongelmia ja se näkyi vauhdissa heti. Sain pidettyä hyvän tason läpi koko viikonlopun ja palkinto oli paras mahdollinen. Oli hauskaa taistella finaalin kärjessä Enzon kanssa. Mutta vielä hauskempaa oli kuunnella Maamme-laulua korkeimmalla korokkeella.

Sarja jatkuu 27.-29. toukokuuta Varenneksessa. Onnistuneen viikonlopun ansiosta Tani nousi sarjapisteissä viidenneksi ja kaikki on vielä mahdollista.

– Viikonloppu tasasi sarjapisteitä sopivasti, mikä mahdollistaa minullekin ajaa vielä koko sarjan voitosta. Helppoa se ei tule olemaan mutta kaikki on omissa käsissä. Totta kai koko sarjan voitto on tavoitteena.

La Haguessa Tani oli seitsemäs ja Salbris’ssä kahdeksas. Tanilla on koossa 86 pistettä, kun sarjaa johtavalla Arthur Dorisonilla 108. Sarjan toinen suomalainen Miko Erkkilä on sijalla 15.

FFSA Academy on Ranskan Autourheiluliiton (Fédération Française du Sport Automobile) oma koulutuskeskus Le Mansen legendaarisen radan yhteydessä. Academyn alainen Junior Karting French Championship -sarja on yksimerkkiluokka, jonka kaluston Academy toimittaa ja ylläpitää.

Sarja sisältää viisi osakilpailua ja sen kolmelle parhaalle on luvassa rahallisia palkintoja sekä uraa eteenpäin vieviä mahdollisuuksia. Academyyn valitaan kuljettajat testien perusteella ja sen kautta on mahdollista nousta aina F1-sarjaan asti.

Lähde: Tiedote