Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Cocksin Basaricille kahden ottelun pelikielto – riihimäkeläisjoukkueen pelaajat kokivat välieräottelussa rasistisia solvauksia

Käsipalloliiton kurinpitopäällikkö määräsi Riihimäen Cocksin Davor Basaricille kahden ottelun pelikiellon lauantaina 23.4. pelatun SM-liigan välieräottelun BK-46–Cocks tapahtumien johdosta.

BK-46 teki sunnuntaina selvityspyynnön ja sen pohjalta kurinpitopäällikkö tutustui valitukseen, muihin selvityksiin ja katsoi ottelun tallenteen, liiton tiedotteessa kerrotaan.

Saadun selvityksen ja videotarkastelun perusteella kurinpitopäällikkö pitää kiistattomana, että Basaric on lyönyt BK-46:n pelaajaa Janne Korpimäkeä vatsaan. Lyönnin katsottiin olevan tahallinen – ainakin jokseenkin harkittu.

Cocksilta saadun vastineen mukaan Basaric ei kiistä tapahtunutta. Cocksin mukaan Basaric ja muut joukkueen pelaajat olivat kokeneet ottelun aikana rasistisia solvauksia, ja seura toivoi tämän katsottavan lieventäväksi asianhaaraksi rangaistusta mitattaessa. Tarkemmin näitä solvauksia ei ole yksilöity. Kurinpitopäällikkö tuomitsee jyrkästi mahdolliset rasistiset solvaukset ja totesi tiedotteessa, että yksilöitynä näihin voidaan kurinpidollisesti puuttua.

BK-46 voitti välieräsarjan ensimmäisen ottelun. Toinen osaottelu pelataan Riihimäellä keskiviikkona 27.4.