Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuusamo juhlii ensimmäistä mestaruuttaan – finaalisarjassa kaatui Kangasala otteluvoitoin 4–3

Kuusamon Pallo-Karhujen pelaajat ja johto saivat sunnuntaina ensimmäisen kerran kaulaansa naisten lentopallon Mestaruusliigan kultamitalit, kun joukkue kaatoi seitsemännessä loppuottelussa LP Kangasalan 3–1 ja näin mestaruus heltisi voitoin 4–3.

Sveitsiläinen hakkuri Julie Lengweiler iski ottelupallon kenttään ja oli ottelun tehokkain 20 pisteellä.

Mestaruus oli jokaiselle PaKan pelaajalle ensimmäinen. Passariksi kesken finaalien nousseella Venla Huurneella oli ennestään hopeaa ja pronssia, jo 14. kautta pelanneella libero Sanna Häkkisellä oli pronssit vuosilta 2014 ja 2017.

PaKa nousi ensimmäisen kerran liigaan vuonna 2008, mutta putosi neljän heikomman kauden jälkeen takaisin ykkössarjaan kahdeksi kaudeksi.

Sitten alkoi nousu, keväällä 2015 se oli ensimmäistä kertaa pudotuspeleissä ja vuonna 2019 tuli ensimmäinen mitali eli pronssia. Viime kaudella tuli jo hopeaa LP Viestin juhliessa.

Seuran hallituksen puheenjohtaja Tarmo Ronkainen oli ilosta ymmyrkäisenä.

– Talous on vakaalla pohjalla ja saamme hyvän joukkueen myös ensi kaudeksi, nykyisistä pelaajista monella on sopimus, ja hankimme uusia maajoukkuetason pelaajia, Ronkainen hehkutti.

PaKa pelasi kauden pääsponsorinsa Pölkyn nimellä. Rahaa on ollut riittävästi käytössä, PaKa pelasi lähes koko kauden kentällisellä, missä pelasi kuusi ulkomaalaista pelaajaa. Heistä Adeja Lambert pelasi jo kolmannen kauden seurassa, Jalissa Trotter ja kapteeni Linda Andersson toisen kauden.

Vasta kolme viimeistä ottelua se pelasi viidellä ulkomaalaisella, kun passari Trotter loukkasi akillesjänteensä neljännen loppuottelun jälkeisissä juhlissa.

– Vaikka korona rasitti taloutta, niin laskut ja palkat on hoidettu ajallaan. Pölkyn lisäksi kaupunki on suhtautunut meihin myötämielisesti. Kuusamossa ei ole muita liigajoukkueita, Ronkainen korosti.

Kangasalalle seurahistorian kolmas SM-hopea

LP Kangasalan manageri Jorma Malm oli pettynyt tulokseen, mutta kokonaisuutena kauden pelaaminen loppuun oli iso menestys.

– Valmentaja Arttu Keräsen sopimus jatkuu, ja pelaajien runko pysyy koossa. Vielä ei ole tehty uusia sopimuksia. Loppuottelut paransivat taloustilannetta ja plussan puolelle jäädään, Malm sanoi.

Vuosi sitten joukkue joutui jättämään välierät kesken koronatapauksen takia juuri Kuusamoa vastaan. LP Kangasala voitti silloin ensimmäisen välieräottelun vieraissa 3–0.

Mestaruutta juhlittiin ensimmäisen kerran sitten vuoden 2004 Hämeenlinnan tai Salon ulkopuolella. Pieksämäen Pyrintö voitti 18 vuotta sitten finaalissa Hämeenlinnan.

Hopea oli LP Kangasalalle kolmas, edelliset tulivat vuosina 2013 ja 2015. Ensimmäisen mestaruuden jahtaamisen vuoro on ensi kaudella.