Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Linnea Ceder onnistui nuorten MM-taitoluistelun vapaaohjelmassa

Linnea Ceder nousi taitoluistelun nuorten MM-kisojen vapaaohjelmassa sijan ylöspäin sunnuntaina Tallinnassa. Ceder oli lyhytohjelmassa 13:s ja nousi lopputuloksissa 12:nneksi yhteispistein 161,26.

Lyhytohjelmassa Ceder joutui tekemään ohjelmaansa helpotuksia ja hän moitti itseään turhasta jännityksestä. Vapaaohjelma onnistui paremmin.

– Vapaaohjelmassa itseluottamukseni oli kohdallaan ja luistelin ”antaa mennä” -rohkeudella. Hallissa oli paljon enemmän yleisöä kuin lyhytohjelmapäivänä, ja sekin vaikutti positiivisesti, Ceder kertoi Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Cederin ehjässä vapaaohjelmassa oli viisi kolmoishyppyä, muttei kahden kolmoishypyn yhdistelmää.

– Olen tyytyväinen tämän päivän suoritukseni kokonaisuuteen. Tekemiseni oli siistiä, ja kaikki elementit olivat laadukkaita, Ceder jatkoi.

– Mutta ensi kautta varten minun on ehdottomasti saatava hyppy-yhdistelmäni seuraavalle tasolle. Kolmois- ja kaksoishypyn yhdistelmät eivät yksinkertaisesti enää riitä.

Voittokamppailu meni täpärälle

Vapaaohjelman kärkikymmeniköllä oli ohjelmissaan vähintään yksi kahden kolmoishypyn yhdistelmä. Yhdysvaltain Isabeau Levito säilytti johtoasemansa vapaaohjelmassa, mutta Etelä-Korean Jia Shin oli vapaaohjelman paras.

Leviton voittopisteet olivat 206,55 ja Shinin sai suorituksistaan 206,01 pistettä.

Nuorten MM-kisat järjestettiin koronan takia tavallista myöhemmin. Se ei häirinnyt Cederiä.

– En kokenut kauden pidentymistä mitenkään raskaana. Olen vain iloinen, kun MM-kilpailut ylipäänsä pystyttiin järjestämään, Ceder kertoi.

Ceder, 19, harjoittelee Suomessa Espoon Jäätaitureissa Virpi Horttanan valmennuksessa. Yhdysvalloissa hän tekee yhteistyötä valmentaja-koreografi Shanetta Follen kanssa.