Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Petri Rapeli onnistui keilafinaalissa Hyvinkäällä – Matti Tilaeus yllätti kolmossijallaan

Hyvinkään UK88:n Petri Rapeli keilasi voittoon, kun Hyvinkään hallissa suoritettiin aCat Asialla -kilpailun finaali. Varsin jännittävässä kilvassa toisena oli Pinjetsin Eeli Rydberg ja kolmantena kisan yllättäjä Bermuda BT:n Matti Tilaeus.

– En juurikaan seurannut muiden tuloksia. Pyrin vain pitämään pelini ehjänä ja hyvin onnistuin, sanoi voittaja.

– Kauden tärkein tavoite on elinsiirron saaneiden EM-kisat elokuussa Englannissa.

Hyvinkään finaalissa keilattiin aluksi neljä sarjaa, joiden jälkeen kahdeksan parasta jatkoi vielä neljällä. Nyt oli harvinaisen paljon pois jääneitä. Kuusitoista piti olla, mutta paikalla oli vain kymmenen, kaikki paikallisseurojen edustajia.

Neljän sarjan jälkeen kärjessä oli Tilaeus, joka johti vielä kaksi sarjaa ennen päätöstä. Lopussa hän ei oikein onnistunut ja kokeneet Rapeli ja Rydberg menivät komeilla sarjoillaan ohi.

Vasta syksyllä keilailun tosissaan aloittanut 47-vuotias Tilaeus on vielä alimmassa eli D-luokassa ja keskiarvo on vain 156,78. Niinpä hän sai kisaan 41 pistettä tasoitusta sarjaa kohden. Nyt hän keilasi 184,38 pisteen keskiarvolla eli varsin hyvin meni.

– On tämä vaikea laji, mutta pitää olla tyytyväinen, lausahti Tilaeus.

B-luokassa keilaava Rapeli ylitti tasonsa komeasti keilaten liki 220:n keskiarvolla. Lopputulos oli 1863, jossa tasoitusta 104 pinnaa. M-luokan Rydbergin tulos oli 1828 (8). Tilaeus teki 1803 (328).

Seuraavina kilvassa olivat Pinjetsin Aulis Lehtinen ja Joakim Westlin, UK88:n Jarmo Tamminen, Bermuda BT:n Timo Niemi ja GBF:n Petri Opas.