Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntykivi lähetti Galimovin vaihtopenkille ja Kärpät tappioon

SaiPasta Ilvekseen viime kauden jälkeen tullut Matias Mäntykivi laukoi itsensä ikuisiksi ajoiksi joukkueen kannattajien sydämiin helmikuun lopulla laukomalla kuusi sekuntia ennen loppua voittomaalin Tapparaa vastaan. Sunnuntaina oli vuorossa uran ensimmäinen jääkiekkoliigan pudotuspelien ottelu.

Mäntykivi laukoi 8. minuutilla Ilvekselle 3–0-maalin Kärppiä ja Stanislav Galimovia vastaan. Kärpät ei toipunut salama-alusta ja lopulta Ilves avasi puolivälierät 5–1-voitolla.

– Meillä on isot arvot ja kova luotto omaan tekemiseen. Hyvä alku ja sitten ehjä 60-minuuttinen. Langhamer (maalivahti Marek) oli jälleen loistava, Mäntykivi sanoi.

Galimov sai tarpeekseen Mäntykiven maalin jälkeen.

– Kiekko osui rintaan maalin edessä, siitä jäähän, veto ja jostakin se lirui sisään, Mäntykivi kuvaili ensimmäistä pudotuspelien maaliaan.

Galimovin tilalle tullut Joel Blomqvist päästi taakseen vain yhden maalin, mutta Kärppien nimekäs hyökkäys oli todella saamaton. Ainoan maalin teki nelosketjun Arttu Hyry.

Ilves rikkoi jo ensimmäisessä ottelussaan pudotuspelien yleisöennätyksensä, kun Tampereen areenaan myytiin 8 301 pääsylippua.

Toinen ottelu pelataan heti maanantaina Oulussa.