Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Krista Tervo korjasi moukarinheiton SE-lukemat 74,40:ään

Moukarinheittäjä Krista Tervo on päässyt Portugalin leirillä uransa parhaaseen tuloskuntoon. Tervo heitti lauantaina Leiriassa moukarinheiton Suomen ennätyksen 74,40, jolla hän kohensi Silja Kososen viime vuonna tekemää SE-tulosta 73,43 lähes metrin.

Omaa ennätystään Tervo paransi lähes puolellatoista metrillä. Hän heitti viime kesänä ennätyksekseen 72,92.

– Treeneissä heitot ovat menneet todella hyvin. Odotin jo viime viikon sunnuntaina heittolajien Euroopan cupista kovia tuloksia, mutta ehkä juuri ne odotukset johtivat sen kisan epäonnistumiseen, Tervo kertoi Urheiluliiton nettisivuilla .

Tervo jäi viime Euroopan cupissa 68 metriin. Hänellä oli silti ennätys mielessä myös lauantain kilpailussa ja hän saikin lopulta ennätysheiton aikaiseksi viimeisellä heittovuorollaan.

– Minulla oli salainen toive, että se voisi lentää noin pitkälle, Tervo paljasti kilpailun jälkeen.

– Pientä epäuskoa oli, mutta sieltä se tuli kilpailun viimeisellä heitolla, kun sain siihen alle monta hyvää heittoa.

Pihka toi rentoutta otteeseen

Tervo, 24, on keskittynyt talven harjoituksissa voimaan ja muutenkin fysiikan kehittämiseen. Ennätysheitossa hän sai myös tekniikan toimimaan. Hän aloitti pyörähdykset maltilla ja sain vauhdin kiihtymään napakasti heiton loppuun.

– Kaikissa kilpailuheitoissa säilyi sellainen tietynlainen rentous ja tekniikka pysyi kasassa läpi heiton. Kun oli vielä lämmin päivä, sain todella hyvin kropasta tehoja irti, Tervo kertasi ennätyskilpailuaan.

Rentoutta helpotti myös pihkan käyttö otteen parantamiseksi.

– Se on todella iso asia. Aloin muutama viikko sitten kokeilla pihkan käyttöä ja sain sillä paremman otteen välineestä. Se on auttanut pitämään moukari rennommin käsissä heitossa.

Tervon Suomen ennätys ylittää ensi kesän molempien arvokisojen, Eugenen MM-kisojen ja Münchenin EM-kisojen tulosrajan.

Lajin entinen ennätysnainen Silja Kosonen sijoittui kilpailussa toiseksi tuloksella 69,26. Kiira Väänänen oli kolmas ennätyksellään 66,30.