Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uransa päättävä Erik Lesser komeaan takaa-ajovoittoon Holmenkollenilla – Tero Seppälä nousi 23. sijalle

Pitkän ja komean uransa tähän viikonloppuun päättävä saksalaisampumahiihtäjä Erik Lesser oli yhtä hymyä aurinkoisella Holmenkollenilla lauantaina. Kaksitoista vuotta sitten alkaneen maailmancup-uran viimeistä edellinen kilpailu toi voiton Lesserin noustessa takaa-ajon viimeisellä ampumapaikalla ohi Norjan Sturla Holm Lägreidista.

Lesser, 33, voitti Kontiolahden MM-kisoissa 2015 mestaruudet takaa-ajossa ja viestissä, ja tuon Kontiolahden takaa-ajon ohella hän oli lauantaita ennen voittanut maailmancupissa vain Ruhpoldingin yhteislähdön kaudella 2015–16.

– Minulla ei ole mitään tunteita (tästä voitosta), vain maitohappoa ja kipua, Lesser myhäili kisan jälkeen kansainvälisen ampumahiihtoliiton IBU:n sivuilla .

– Olin eilisen pikakisan jälkeen viidentenä, niin kuin olin vuoden 2015 MM-kisoissa. Ja tänään puhtaan ammunnan jälkeen ensimmäisenä yli maaliviivan. Kilpailin parhaita vastaan ja voitin heidät tänään, ja näin uran lopussa, se on tunteikas hetki. En odottanut tätä. Ja yhäkö aion lopettaa uran? Kyllä, en muuta päätöstäni.

Kolme sakkoa ampunut Tero Seppälä oli 23:s. Seppälä oli pikakisassa 35:s, joten sija koheni, vaikkakaan ei helpolla.

– Todella raskas keli oli hiihtää. Aina step by step koitin nostaa sijoja ja noustiin kuitenkin reilut kymmenen sijaa. Sinänsä ihan tyytyväinen, vaikka se yksi kakkonen (kaksi sakkoa) ekalta pystyltä oli liikaa ja se tyrehdytti nousun parhaille sijoille, Seppälä totesi tiedotteessa.

Neljän sakon Otto Invenius oli 48:s ja seitsemän sakkoa kerännyt Heikki Laitinen 49:s.

Naisten takaa-ajossa Norjan Tiril Eckhoff jatkoi voittotahtiaan. Perjantain pikakilpailun voittanut Eckhoff oli paras myös takaa-ajossa jättäen Norjalle kaksoisvoiton tuoneen Marte Olsbu Röiselandin 24,9 sekunnin päähän.

Neljällä ampumapaikalla yhteensä kuusi sakkoa ampunut Mari Eder oli 36:s ja kolmen sakon Nastassia Kinnunen 46:s.

– Muutaman pisteen sain sieltä kasattua sakoista huolimatta. Sen turvin sain vielä paikan sunnuntain massalähtöön, Eder kommentoi.